ОСТАННІ НОВИНИ

Платіні обвинуватили в убивстві собак в Україні

|

Захисники тварин на італійських стадіонах покладають провину за те, що на Україні безжалісно винищують бродячих собак і кішок напередодні Європейського чемпіонату з футболу, на главу УЄФА Мішеля Платіні.

Про це пише Марія Серена Натале в газеті Corriere della Sera, яку цитує Інопреса.

“УЄФА, припини винищування собак на Україні!” – такі плакати з`явилися у вівторок увечері на стадіоні Сан-Сіро на матчі 1/8 Ліги чемпіонів, і вони адресовані президентові Європейського футбольного союзу Мішелю Платіні.

“За межами стадіону активісти Міжнародної організації з захисту тварин улаштували акцію протесту з “окровавленими” повітряними кулями, щоб засудити тихе винищування бродячих собак на Україні, де спільно з Польщею буде проходити європейський футбольний чемпіонат”, – пише видання.

За даними захисників тварин, тільки в 2011 році були винищені 20 тисяч кішок і собак у примітивних печах, за допомогою таблеток ізоніазіда і фосфату цинку.

“Ці жорстокі методи прирікають тварин на повільну і болісну смерть при повній байдужості місцевої влади і самої УЄФА, що, якщо вірити обвинуваченням, чинить на владу Києва тиск у плані наведення чистоти на вулицях напередодні ЧЄ”, – пише автор статті.

“Мобілізація важлива, але спізніла. Керівникам футбольного світу не подобається, коли про це говорять, – сказав кореспондентові Corriere Андреа Чистерніно, фотограф і кореспондент Міжнародної організації по захисту тварин в Україні.

“Тварин убивають уночі. Після заборони печей для спалювання стали використовувати отруту: спочатку це була мишача отрута, що викликає спазми і продовжує муки, але деяких можна було врятувати. Тепер застосовується більш витончений метод: смертельна суміш миш`яку і ртуті, що убиває за кілька секунд. Ми також одержуємо з Донецька повідомлення про те, що собакам дають наркотики і ще живими кидають у ями, що потім заливають цементом”.

Автори відзначають, що в інтернеті йде збір підписів під зверненням до президента України Віктора Януковича про зміну закону і посилення санкцій за жорстке поводження з тваринами.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *