ОСТАННІ НОВИНИ

Жодного інвестора на будівництво нового сміттєпереробного заводу немає – Губицький

|

Якщо раніше говорили про кілька потенційних інвесторів на будівництво заводу по переробці твердих побутових відходів (як альтернатива Грибовицькому сміттєзвалищу), то сьогодні жодного інвестора, який готовий вкласти реальні гроші в проект, – немає. Про це сьогодні під час сесії Львівської облради повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький.

За його словами, відсіяли вже кілька пропозицій інвесторів, оскільки їхні пропозиції важко назвати вкладанням інвестицій. До прикладу пропозиції чеської фірми-інвестора полягали в тому, що область мала сама створити підприємство, отримати кредит, закупити обладнання для заводу, вартість будівництва якого обійдеться у 120 млн євро. Інвестор запропонував голий проект, не підкріплений реальною ціновою і тарифною політикою на місці.

Водночас, Володимир Губицький додав, що для того, щоб прийшов хороший інвестор потрібно вже затвердити ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу та розробити техніко-економічне обґрунтування. Щодо ділянок, то зараз вже розглядають кілька, які будуть розташовані від Львова не дальше, ніж за 70 км. Що стосується ТЕО, то Львівська облдержадміністрація звертатиметься до уряду, щоб включити область в національний проект, за яким за державні кошти  буде розроблено відповідне техніко-економічне обґрунтування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *