Вкладники "МММ" "будуть плакати" вже в червні - експерт

|

У червні населення почне забирати з “МММ” Сергія Мавроді супердохідні річні депозити, що може призвести до ланцюгової реакції та обвалю всієї схеми, переконаний фахівець Вищої школи економіки Генріх Пеникас, який склав фінансову модель піраміди.

Люди, які в червні 2011 року вклали 30 тисяч рублів під 65% в місяць, в червні 2012 року можуть зажадати від “МММ” по 12,2 млн рублів. Кошти, швидше за все, отримають ключові співробітники системи – стотисячники і мільйонники. Володіючи всією інформацією, вони почнуть переводити гроші на рахунки своїх довірених осіб, маскуючи це під крупні виплати учасникам системи. Частину коштів можна буде вивести, списавши їх як видатки на рекламу, – це можуть робити керівники стотисячних осередків.

Все, що залишиться, ймовірно буде вкрадено рядовими десятниками, які просто перестануть віддавати гроші з рахунків на запит своїх начальників. Притягнути співробітників “МММ” до карної чи адміністративної відповідальності буде важко, каже адвокат Євген Знаменський, бо люди фактично дарять гроші один одному, вказуючи при перерахування коштів в графі “призначення платежу” “особистий переказ”.

Порушити справу, наприклад, по несплаті податків (саме претензії податківців в 1994 році спровокували обвал піраміди Сергія Мавроді) також неможливо. “МММ” не зареєстровано як юридичну особу. У системи немає центру, єдиного розрахункового рахунку, директора і бухгалтера.

Як повідомлялось, за словами самого організатора піраміди Сергія Мавроді, в Україні в “МММ” вклали кошти понад 3 мільйони громадян.
ТСН

           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *