ОСТАННІ НОВИНИ

Від чадного газу у Львові загинули вже семеро людей

|

За 2012 рік вже трапилося 40 випадків отруєння людей чадним газом, в яких загинуло 7 осіб, потерпіло – 55 осіб, з них 13 дітей. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради з посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.
Учора, 13 березня, о 20.44 год. по телефону 103 надійшла інформація про отруєння чадним газом у Залізничному районі в трмповерховому будинку.
Бригадою швидкої медичної допомоги потерпілу 1982 року народження у стані середнього ступеня важкості доставлено в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні та після проходження барокамери відпущено для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання.
За попереднім висновком фахівців ПАТ “Львівгаз” причина отруєння – відсутність тяги в газовій колонці, яка встановлена у ванній кімнаті.
Також 13 березня о 22.00 год. по телефону 103 надійшла інформація про отруєння чадним газом в квартирі будинку, що в Галицькому районі. Попередньо отруїлись чадним газом дві особи (орендарі квартири), з них одна дитина: жінка 1979 року народження та хлопчик 2010 року народження. Бригадою швидкої медичної допомоги потерпілих у стані середнього ступеня важкості було госпіталізовано у реанімаційне відділення Комунальної міської дитячої клінічної лікарні (вул. П.Орлика, 4). За попереднім висновком фахівців ПАТ “Львівгаз” причина отруєння – відсутність тяги в димовому каналі.
Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об`єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та гаражах.
Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м`язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.
Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *