ОСТАННІ НОВИНИ

Тігіпку не подобається, що молодь ледарює

|

За словами віце-прем`єра Сергія Тігіпка, серед безробітних найбільше випускників вузів. “У першу чергу, нам слід стимулювати створення першого робочого місця для молоді. Молодіжне безробіття сьогодні майже втричі вище, ніж в середньому по країні. Економіка втрачає найбільш активних і продуктивних фахівців”, – заявив віце-прем`єр-міністр України – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, пише ЛІГАБізнесІнформ.

 За його словами, в рамках нової соціальної політики одним з першочергових завдань буде, зокрема, створення робочих місць для молоді. Для вирішення цієї проблеми віце-прем`єр пропонує стимулювати роботодавців до створення перших робочих місць для молодих спеціалістів, зокрема, шляхом скасування на рік відрахувань в соціальні фонди.

“Ще один потужний стимул – впровадження контракту між роботодавцем і студентом. За цим контрактом роботодавець проінвестує в освіту або перепідготовку спеціаліста, а той, у свою чергу, повинен буде відпрацювати певний час на підприємстві. Таке контрактування радикально підвищить якість підготовки кадрів”, – вважає чиновник.

Нагадаємо, на 1 лютого Держкомстат нарахував в Україні 520,9 тис. безробітних. Офіційні дані становлять 30,4% всіх безробітних працездатного віку, визначених за методологією Міжнародної організації праці.

ТСН

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *