ОСТАННІ НОВИНИ

9 березня у Львові курсуватиме музично-поетичний трамвай

|

 Львів святковий. 9 березня з 14:00 до 16:00 год центром Львова курсуватиме музично-поетичний трамвай. У такий своєрідний спосіб організатори – Молодіжне Об’єднання «ГРАНІТ» – пропонують львів’янам відзначити 198-му річницю з Дня народження Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Проїхатись у трамваї, послухати Шевченкові вірші і українську етномузику від гуртів «Йорий Клоц», «Ойкумена», «Тарасова Ніч» зможе кожен охочий – графік і вартість проїзду в трамваї не зміняться. Трамвай курсуватиме за маршрутом № 1.

«Це буде трамвай маршруту № 1, що курсуватиме з 14.00 до 16.00 год. Він виїжджатиме із Залізничного вокзалу, де будуть завантажуватися всі гурти і охочі (на кінцевій зупинці біля Залізничного вокзалу). Бажано прийти не чітко на 14.00 год, а трошки раніше. Трамвай буде робити кілька кіл по центру Львова. Охочі, які не встигнуть, зможуть підсісти, якщо буде місце в трамваї, оскільки серед молоді це викликало неабиякий ажіотаж», – розповів Андрій Мочурад, молодіжне об’єднання «Граніт».

«Для мене насправді досвід гри в трамваї не новий. Я  граю на віолончелі  в «Тарасовій ночі» та й у інших гуртах, тому гра в трамваї для мене не нова. Цього року в травні був захід – «Трамвай закоханих». Я виступав зі своєю коліжанкою, грала гарна романтична музика, проводились різні конкурси. У нас є пісні на слова Тараса Григоровича з музико авторською, а ще ми маємо дуже цікавий трек – гімн львівському трамваю, що так і називається – «Триб’ют львівським трамваям», – розповів Володимир Котляров, гурт «Тарасова ніч».

«Творчість Тараса Шевченка взагалі є непересічна, як у моєму житті, так і в житті інших учасників гурту, оскільки ми є бандуристами від самого дитинства і постійно святкували Дні Шевченка. Ми розуміємо його вклад у розвиток української культури, української мови, а також хочемо трактувати його по-сучасному, тому власне декілька пісень є на слова Тараса Шевченка. Музика народна в нашому репертуарі, який ми використовуємо під час своїх концертів і будемо грати в трамваї, а також підготували ще декілька пісень народних, але тематичного спрямування, для того, щоб з трамваїв лунала сучасна якісна музика і багато хорошого настрою. Хороший привід для святкування Дня народження Тараса Шевченка для того, щоб люди задумались, якою він був особистістю і який внесок зробив в розвиток української культури», – розповідає Олена Коссак, художній керівник гурту «Ойкумена».

«Шевченко – це дійсно символ України, але його потрібно цікаво подавати. Музика у трамваї – це креативна, нова форма подання, а саме в нових формах старе продовжує жити», – вважає Антон Лубій, гурт «Йорий Клоц».

«Нас запросили грати і ми погодились, бо ідея грати в трамваї для популяризації Тараса Григоровича Шевченка – такого ще в нас не було, а тепер буде», – додав Гордій Старух, гурт «Йорий Клоц».

Нагадаємо, старт музичного трамваю відбудеться на кінцевій трамвайній зупинці маршруту № 1 біля Залізничного вокзалу о 14.00 год.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *