ОСТАННІ НОВИНИ

Зарплата жінок минулого року була на 8% менша, ніж у чоловіків

|

Середня заробітна плата жінок в Україну за підсумками 2011 р. на 8% менша, ніж у чоловіків. Про це сьогодні заявила перший заступник міністра соціальної політики України Лідія Дроздова.

“Десь у середньому по пройшов році заробітна плата чоловіків становила 3035 грн, а жінок – близько 2800 грн”, – зазначила Дроздова.

У свою чергу національний координатор Міжнародної організації праці (МОП) в Україні Василь Костриця повідомив, що гендерна рівність в Україні існує тільки “на папері”.

За словами Костриці, в деяких областях України різниця в зарплаті у чоловіків і жінок перевищує 30%.

“Згідно зі статистичними даними, в Україні майже 1,5 млн осіб працюють у несприятливих умовах, серед них майже 400 тис. – жінки, причому далеко не всі отримують необхідні компенсації”, – зазначив він.

Нагадаємо, з 1 січня 2012 р. мінімальна заробітна плата в Україні збільшилася на 69 грн і склала 1073 грн.

Також перший заступник міністра праці та соціальної політики також повідомила, що на даний момент в Україні 900 тис. жінок перебувають без роботи. Згідно з даними Державної служби статистики, в Україні в минулому році рівень безробіття знизився на 0,2 п.п. – до 1,8%.

За даними Держстату, на 1 лютого 2012 р. в Державній службі зайнятості було зареєстровано 520,9 тис. безробітних, з них 398,4 тис. отримують допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги на одного безробітного становив 917 грн.

За прогнозами МОП, рівень світового безробіття в цьому році може вирости з 197 млн ​​до 225 млн осіб (з 6% до 6,9%).

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *