ОСТАННІ НОВИНИ

За два роки молодим сім’ям обіцяють доступне іпотечне кредитування

|

Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що за умови збереження темпів розвитку будівельної галузі, іпотечне кредитування має стати доступним для молодих сімей.

“Має діяти така схема: молоде подружжя бере кредит на тридцять років зі ставкою, наприклад, 2-5% річних. Коли у них з’являється  дитина, держава звільняє їх від сплати відсотків. Коли в родині народжується друга дитина,  держава відшкодовує двадцять п`ять відсотків тіла кредита. І так далі. Я думаю, що якщо темпи розвитку будівництва будуть збегіратися, то така іпотека стане доступною для широкого кола громадян за 2-3 роки. Особливо це важливо для молоді”, – зазначив М.Луцький.

Як повідомляв УНН, уряд планує вдвічі збільшити рівень іпотечного кредитування.

“Наше завдання в поточному році – як мінімум удвічі збільшити обсяги іпотечного кредитування будівництва”, – зазначив голова уряду М.Азаров.

Він наголосив, що у 2011 році обсяги будівництва в Україні значно зросли. Зокрема, у Києві здано рекордні обсяги житла: понад 1,5 млн квадратних метрів, що більше рекорду 1987 року, коли було введено в експлуатацію 1,4 млн квадратних метрів.

УНН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *