ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року у Львові провели вісім рейдів щодо вигулу домашніх собак

|

У Львові тривають рейди з приводу дотримання правил вигулу собак у громадських місцях. Вже у 2012 році було проведено понад вісім таких рейдів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«У середньому ми щотижня проводимо рейди по парках та інших громадських місцях з приводу дотримання власниками правил вигулу собак. До участі також запрошуємо представників муніципальної міліції. Такі рейди носять інформаційно-попереджувальний характер з метою роз’яснення власникам собак правил вигулу тварин у громадських місцях. До прикладу, неприпустимо, щоб собаки гуляли біля пісочниці, де збираються та граються діти», – розповів в. о. начальника ветеринарного відділу, ветеринарний лікар департаменту житлового господарства та інфраструктури Олег Юзьків.

За його словами, за результатами таких рейдів зменшилася кількість випадків порушення власниками правил вигулу собак.

Як зазначив Олег Юзьків, у Львові існує понад 60 майданчиків для вигулу собак, що затверджені при кожному ЛКП. Під час вигулу собака повинен бути у наморднику з повідком, а також власник повинен мати при собі паспорт собаки та власний паспорт, інформацію про проведені щеплення. Якщо собака має повідок і намордник, але знаходиться далеко, собака вважається безпритульною.

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, у 2011 році було проведено 49 таких рейдів щодо дотримання правил вигулу собак у громадських місцях.

Нагадаємо, ухвалою сесії ЛМР № 1260 від 15.11.2007 року затверджено Правила утримання і поводження з тваринами у м. Львові.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *