ОСТАННІ НОВИНИ

Львів проведе Форум духовного відродження

|

 Завтра, 3 березня, у Львові пройде захід під гаслом «Форум духовного відродження», який присвячений пам’яті відомого українського релігійного діяча, Верховного Архієпископа Львівського, Митрополита Галицького, єпископа Кам`янецького Йосифа Сліпого. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Подія включатиме спільний молебень у храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, що за адресою: вул. Івана Франка, 56, й розпочнеться о 15:00 год. Організаторами заходу виступають Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих УГКЦ та управління соціального захисту Львівської міської ради.

«Нещодавно, 17 лютого, громадськість відзначила 120-ту річницю з дня народження Йосифа Сліпого. Ця історична постать внесла неоціненний вклад у розвиток української церкви, яка споконвіку слугувала духовною опорою та об’єднуючою складовою формування української нації», – повідомив секретар ради Вищих Настоятелів УГКЦ о. Роман Лагіш.

До участі в заході запрошено представників з числа українських політичних в’язнів та репресованих, громадян похилого віку, які перебувають на обслуговуванні у Львівському міському територіальному центрі, а також представниць Всеукраїнської Ліги українських жінок. Окрім того, учасників заходу чекають сюрпризи, адже, опісля, запрошеним буде роздано тематичні подарункові набори до яких увійшли: брошура «Заповіт Й. Сліпого», аудіо книга «Біографічна довідка із цитатами особистих листів Й. Сліпого» та календар, розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Павлюк.

Довідка

Йосиф Сліпий народився 17 лютого 1892 в селі Заздрість, Теребовельського повіту в багатодітній родині. Батько Іван Коберницький-Сліпий, мати – Анастасія Дичковська. Дід Йосипа мав сільське прізвисько «Сліпий». За переданням, цей псевдонім походив від одного з предків, якого у 1709 році росіяни осліпили за те, що він воював під Полтавою проти царя Петра І на стороні гетьмана Івана Мазепи та шведського короля Карла XII.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *