ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати «дали добро» на викуп будівлі у ТзОВ «Бескид»

|

На сьогоднішній сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу «Про викуп у ТзОВ «Бескид» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – цегляної будівлі, загальною площею 268,8 кв м на вул. Городоцькій, 36». Цей проект ухвали кілька разів ставав приводом для суперечок між депутатами та міським головою, а відтак кілька разів питання переносилося. Сьогодні ж без обговорення на сесії ухвалу підтримали 68 депутатів.

Через місце, де зараз знаходиться згадана цегляна будівля, має пролягати дорога. Точніше, тут планують облаштувати транспортну розв’язку, на якій курсуватимуть трамваї №6 та №7.

Як зазначено в ухвалі, будівлю площею 268,8 кв м, що на вул. Городоцькій, 36 буде викуплено «за ціною, визначеною обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки».

Управління капітального будівництва Львівської міської ради у п’ятиденний термін з часу прийняття цієї ухвали має повідомити ТзОВ «Бескид» про викуп будівлі.

У тримісячний термін після повідомлення, управління капітального будівництва міськради має укласти відповідний договір купівлі-продажу з ТзОВ «Бескид».

У разі відмови ТзОВ «Бескид» продати майно, юридичне управління Львівської міської ради має звернутися до суду з позовом про примусове відчуження для суспільних потреб цієї будівлі.

На одній з попередніх сесії міський голова Андрій Садовий заявляв, що будівництво транспортної розв’язки, яку запроектували поміж вулицями Городоцькою та Шевченка, може бути зірваним. До такого висновку він дійшов після того, як депутати відмовилися проголосувати за ухвалу, що стосувалася ТзОВ «Бескид».

Тоді ж він  закинув, що на перешкоді трамвайному кільцю постала «будка», власник котрої відмовляється йти назустріч міській владі й вперто не продає її.

«Рік часу ми вели переговори з власником цієї будівлі, запропонували йому на вибір п’ять земельних ділянок, але йому нічого не підходить. Цією ухвалою ми пропонуємо викупити цю будку, бо зобов’язані зробити розв’язку», – зазначив мер.

Начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич запевнила, що згадана ухвала це лише перший крок, після якого можливе порозуміння. Тобто чоловік може згодитися або продати власність, або взяти взамін іншу ділянку. Якщо ж впродовж трьох місяців переговори не дадуть результату, то за цією ухвалою передбачається можливість звернення міської ради в суд з вимогою про примусове відчуження майна для суспільних потреб.

Як розповів власник цієї будівлі, представники влади дещо лукавлять. Оскільки, за його словами, з п’яти пропонованих на заміну ділянок, жодна не надається для будівництва схожого об’єкту. А сума, за яку йому пропонують продати нерухомість у кілька разів менша, за комерційну вартість подібного майна. Після сьогоднішнього рішення власник будівлі не забажав давати коментарів. Відтак, ймовірно, що ця справа таки матиме продовження у суді, а з цього випливає, що трамвайної розв’язки до Євро-2012 нам таки не побачити. 

Довідка

У зв’язку з реконструкцією вулиці Городоцької було вирішено влаштувати нову транспорту розв’язку в районі перетину вулиць Городоцька – Шевченка, яка полегшить транспортне навантаження на ці вулиці.

Вул. Городоцьку та вул. Шевченка буде з’єднано транспортним кільцем, яке знаходитиметься між військовою частиною та Львівським драматичним театром імені Лесі України. Рух по кільцю буде організований, як для автотранспорту, так і для трамваїв. Так, рух по вул. Городоцькій буде одностороннім у напрямку до центру, а рух по вул.Т.Шевченка – одностороннім в напрямку від центру міста.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *