ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи відхрещуються від пам`ятників Сталіну по Україні

|

У Комуністичній партії України заявляють, що їм нічого не відомо про організацію «Молоді комуністи України», яка має намір до 5 березня відкрити 4 пам´ятника Йосипу Сталіну в чотирьох містах України – Львові, Дніпропетровську, Києві та Одесі

Так, в Центральному комітеті ЛКСМУ «Коментарям» заявили, що організація «Молоді комуністи України» до їхніх лав не входить і чують про неї там вперше.

«Щодо інформації про пам´ятки – нічого не можемо сказати, навіть не знаємо,   є така організація чи ні …», – зазначили в ЦК ЛКСМУ.

У свою чергу Михайло Кононович, глава Волинського обкому ЛКСМУ, який є ініціатором встановлення пам´ятника Сталіну в м. Луцьк, також заявив, що ні з ним, ні з його організацією «Молоді комуністи» не зв´язувалися і про існування такої організації він знає лише з чуток , з повідомлень в інтернеті.

«Є кілька течій – наприклад, КПРФ, « Комуністична партія Західної України »,« Комуністична партія (оновлена) », є ліві організації – « Че Гевара », « Боротьба », їх дуже багато … Але з нами ніхто з цього питання (установлення пам´ятників. – ред.) на зв´язок не виходив, хоча наша організація на Західній Україні є найактивнішою», – підкреслив Кононович.

Разом з тим у Львівському обкомі КПУ підкреслили, що напередодні виборів створюється дуже багато течій і організацій, які в назві використовують бренд «Комуністичний», таким чином намагаючись «відірвати голоси у КПУ».

«У Львові ми не чули, що така організація («Молоді комуністи України». – Ред.) існує, з нами на контакт не виходили, ми їх не знаємо і до нас жодного стосунку вони не мають», – зазначили у Львівському обкомі КПУ і висловили сумнів, чи зареєстрована така організація в Мінюсті.

«Швидше за все, вони – самопальна організація, або чийсь проект, брудна технологія передвиборчої боротьби», – підкреслили в обкомі.

В свою чергу нардеп від КПУ Євген Царьков, який очолює Одеський обком КПУ і є ініціатором встановлення пам´ятника Сталіну в Одесі, заявив «Коментарям», що теж нічого не знає про «Молодих комуністів», але їх починання цілком підтримує.

«Такі подвиги, як установлення  пам´ятника Сталіну, хто б це не робив, ми підтримуємо. І на відкриття пам´ятника, якщо воно відбудеться, обов´язково прийду. Хоча, можливо, це і провокація. У будь-якому разі свій пам´ятник ми все ж плануємо відкрити в поточному році», – зазначив Царьков.

Як повідомляли «Коментарі», лідер фракції КПУ в Дніпропетровській міськраді Сергій Воробйов заявив, що знає про ініціативу «Молодих комуністів» встановити пам´ятник Сталіну в Дніпропетровську, проте «дорослі» партійці ще не склали своєї думки з приводу цього починання.

«Це бажання невеликої групи людей, яке ще не обговорювалося в Дніпропетровській організації КПУ. Думки «дорослих» членів партії поки немає», – зазначив Воробйов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в день смерті Сталіна, 5 березня, в чотирьох містах України будуть встановлені пам´ятники   на його честь .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *