ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські бізнесмени попросили сприяння Костюка

|

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк провів зустріч із головою правління Європейської бізнес асоціації Удо Хайне та Регіональним координатором Західноукраїнської філії європейської бізнес асоціації Мар’яною Луцишин. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Удо Хайне зазначив, що головною метою  сьогоднішньої зустрічі є налагодження співпраці із Львівською облдержадміністрацією, обмін ідеями, діями тощо. Удо Хайне додав, що компанії, які входять у Західноукраїнську філію ЄБА, дають великі доходи в область, створюють нові робочі місця, однак для ефективної роботи бізнесменів необхідна підтримка з боку влади. Серед основних проблемних питань, які  не дозволяють ефективно працювати європейським бізнес компаніям Удо Хайне назвав питання співпраці із податковою адміністрацією, а також питання оформлення документів працівників із закордону, зокрема питання їх реєстрації в Україні.
Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, своєю чергою, відзначив, що Львівська область залишається відкритою для бізнес-діалогу із всіма інвесторами: « Ми зацікавлені в тому, щоб у Львівську область залучалося якнайбільше інвестицій, тому влада готова до конструктивного бізнес-діалогу. Ми розуміємо, що іноземні бізнесмени в Україні отримують жорсткий бізнес-тренінг, однак ми готові відкривати нові бізнес-площадки та налагоджувати тісну співпрацю».
Під час зустрічі сторони домовилися про більш розширену зустріч у ближчому майбутньому  та підписання Меморандуму для подальшої співпраці.
Окрім того, Михайло Костюк зустрівся з головою Данської Бізнес Асоціації Ларсом Весбергом. Сторони обговорили інвестиційні можливості Данської Бізнес Асоціації та перспективи розвитку інвестиційного клімату в регіоні.
Як зазначив Ларс Весберг, завдяки діяльності підприємств Данської Бізнес Асоціації, до якої загалом входить 45 компаній, забезпечено робочими місцями 4 тисячі мешканців Західної України. Данська Бізнес Асоціація сприяє інтеграції інвестицій, які приходять в Україну з-за кордону. „Данський бізнес „чистий”, ведеться прозоро, сплачуються усі податки”, – наголосив Голова Данської Бізнес Асоціації.
Найголовнішою проблемою реалізації іноземних інвестицій в Львівській області та Україні Ларс Весберг назвав повернення ПДВ. „Вирішивши питання щодо ПДВ, ви будете мати юрбу інвесторів. Щоб активізувати наші бізнесові відносини, зробити їх сильнішими, привабити інвестора, необхідно розв’язати проблему повернення ПДВ”, – сказав Ларс Весберг.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *