ОСТАННІ НОВИНИ

Томенко представлятиме у Львові факсиміле «Альбому Тараса Шевченка»

|

Презентацію факсимільного видання « Альбом Тараса Шевченка 1845 року » проведе 27 лютого заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, який  перебуватиме у Львові з робочою поїздкою. Про це йдеться в повідомленні організаторів заходу.

 «Альбом Тараса Шевченка 1845 року» – це частина того, що довелося побачити і замалювати художнику Київської археографічної комісії Тарасу Шевченку під час його подорожей по містах і селах Київської і Полтавської губерній у 1845 році. Малюнки аквареллю і сепією, зарисовки олівцем та фрагменти фольклорних записів – це те, що зафіксував мистець впродовж кількох місяців своїх мандрівок. Окрім ілюстрацій, «Альбом» також містить науковий коментар відомого вченого,літературознавця, заступника директора Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України Сергія Гальченка. Видання альбому стало можливим завдяки підтримці Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та народних депутатів Сергія Міщенка і Євгена Суслова. Видавець – Видавничий дім «Андрій».

Презентацію видання організував Національний університет «Львівська політехніка», зокрема  Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою  у  рамках    відзначення 200 – літнього ювілею  Тараса Шевченка, який Інститут розпочав ще у 2010 році низкою заходів, серед яких  Міжнародна науково-практична конференція «Тарас Шевченко та кобзарство» (2010 рік).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *