ОСТАННІ НОВИНИ

Корупційний блокбастер у Винниках

«Новий погляд», 24 лютого

|

На Львівщині черговий корупційний скандал. Щільні ряди хабарників поповнив новий чиновник. У четвер, 23 лютого, на хабарі в розмірі 8800 дол. погорів секретар Винниківської міськради Ігор Мойсеєнко. Разом із ним працівники УБОЗу затримали спеціаліста із земельних питань Управління земельних ресурсів ВМР Ігоря Кондратьєва, а також третю особу – посередника. Інформація про горе-хабарників уперше стала відомою на одному з львівських інформаційних інтернет-порталів, коли у стінах Винниківської міської ради ще працювали правоохоронці. Наразі вичерпних коментарів щодо затримання злочинців правоохоронці ще не надали, тому “Погляд” зі своїх джерел з`ясовував деталі затримання підозрюваних.

Перша половина дня у Винниківській міській раді не обіцяла нічого незвичайного. До обіду депутати працювали на сесії у звичайному режимі. Секретар міської ради Ігор Мойсеєнко увесь час сидів на своєму місці у президії, нікуди не відлучаючись. Сесія закінчилася близько першої години, і депутати розійшлися на обід. А от “кіно”, яке почалося згодом, неабияк збентежило усіх винниківських чиновників. Як повідомляє джерело “Погляду”, після першої години дня у міськраді вимкнули електрику, Інтернет та телефони. Більше двох годин нікого не впускали і не випускали з міської ради, а по коридорах ходили працівники УБОЗу. Колеги секретаря ВМР навіть не підозрювали, що в головній ролі сьогоднішнього корупційного блокбастера виступає саме Ігор Мойсеєнко.

У Головному управлінні МВСУ у Львівській області підтвердили факт, що на Львівщині затримали секретаря однієї з міських рад, проте поки що не оприлюднюють якої саме: “Ми підтверджуємо, що в четвер, 23 лютого, – коментує “Погляду” в.о. керівника відділу зв`язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області Галина Лемішко, – оперативні працівники Управління державної служби боротьби з економічними злочинами затримали секретаря однієї з міських рад Львівщини на спробі взяти хабар у розмірі 8800 дол. Також правоохоронці затримали чиновника з Управління земельних ресурсів ВМР і посередника. Факт хабарництва задокументували. Наразі на місці подій триває слідство. Попередньо вдалося з`ясувати, що йшлося про вирішення земельного питання”.

Нагадаємо, що два роки тому, в лютому 2010-го, на хабарі зловили тодішнього мера Винників Теодора Гудзяка. Правоохоронці затримали чиновника за спроби отримати хабар у розмірі 40 тис. дол. Тоді також йшлося про виділення земельної ділянки. Шевченківський районний суд Львова присудив меру-хабарникові 8 років позбавлення волі. Проте влітку 2011 року, за рішенням Львівського апеляційного суду, Теодора Гудзяка виправдали. Колегія з трьох суддів аргументувала своє рішення “відсутністю складу злочину”. Як розгортатимуться події цьогорічного корупційного скандалу у Винниках, покаже час. Наразі триває слідство.

Галина ЧОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *