ОСТАННІ НОВИНИ

Постріли на Медової Печери

«Ратуша», 23 лютого

|

День святого Валентина не для всіх мешканців міста Лева приємним сюрпризом. Відразу після його проведення на всіх серйозних сайтах з’явилось фото похмурого чоловіка з повідомленнями від міліції «За скоєння серйозного злочину розшукується!», з закликами «Подзвоніть!» і з правоохоронними обіцянками «Анонімність гарантуємо!». «Ратуша» поцікавилась: «А хто ж це, власне, такий? І про що ж нам натякають?»

  

А виглядало все так. 14 лютого на вул. Пасічній, 102, де розташований бар із цікавою назвою «Овсій» (у народі його називають дещо по-іншому, але ми шануватимемо вихованість нашого читача) великі гурти сп’янілої не лише від кохання неповнолітньої молоді шпацирували туди-сюди, шукаючи пригод на власну голову. Дехто надудлився до такого стану, що навіть кружляючи довкола місцевої церкви, був свято переконаний: чорт — є! У цій атмосфері радості і свята працювала цього дня львівська міліція.

 

Правоохоронці разом із військовими внутрішніх військ (в/ч 4114) і собаками з 14 по 17 лютого ретельно прочісували ліс біля Винників (так звані «Мотогонки»), розшукуючи зниклого саме цього дня  в районі «Овсія» юнака і ще одного львів’янина, який пішов із дому і не повернувся ще 12 лютого, а востаннє його теж бачили саме на Пасічній. Не найкращої якості ксерокопії «Допоможіть знайти безвісти зниклого» висіли ледь не на всіх стовпах. Саме під час цих пошуків і трапився інцидент, котрий згодом спонукав уже на пошуки злочинця.

 

Прочісуючи і обходячи місцевість у районі вул. Медової Печери, в районі будинку людей похилого віку, двоє дільничних Личаківського райвідділу звернули увагу на чотирьох невідомих, котрі жваво щось обговорювали на злодійському жаргоні («фені»), формуючи свої плани на найближче майбутнє. Про всяк випадок дільничні, що були одягнені в цивільне, вирішили перевірити у квартету документи, звикло вважаючи, що чоловіки просто скидаються на ще одну пляшку. 

 

Після запитання на кшталт: «Чиї ж ви хлопці будете?», гурт чоловіків, який аж ніяк не можна було назвати агресивним, повівся непрогнозовано: троє кинулись врозтіч, а четвертий, пузань в окулярах (принаймні так зазначено в міліцейському орієнтуванні), який при розмові затинається, спершу різко вдарив одного з дільничних в обличчя і, не виймаючи зброї з поліетиленового пакета, стрелив в іншого. 

 

Пощастило — куля черкнула міліціонера в ділянці вуха, бо підсліпуватий стрілець стріляв по силуету, не цілячись. Ще декілька разів про всяк випадок стрільнувши, зловмисник з-під ресторану «Медова Печера» втік. Його приятелів міліціонери, які поназбігались звідусіль, відразу пов’язали. У них вилучили ніж і «фомку» для зламу дверей. Після  допиту цього тріо і вагомих міліцейських аргументів вдалося з’ясувати, що втікач — це сорокарічний мешканець Львова, неодноразово суджений за важкі злочини Мерешко Степан (1972 р.н.). Агресивний, здатний на неконтрольовані сплески емоцій. Свого часу він відбував покарання у «Єленівці» — таку назву має село поблизу Єнакієвого, вотчини гаранта, колонія максимального рівня безпеки № 52. Оскільки злочинець озброєний, силовикам дано команду в разі найменшого опору стріляти на ураження. Зараз по Львову при участі спецпідрозділу «Беркут» проведено низку обшуків у місцях, де може переховуватись підозрюваний, і як запевняють очевидці, міліція діє без особливих церемоній.

 

Начальник УМВС у Львівській області генерал Олександр Рудяк уточнив для «Ратуші» деякі нюанси. Насамперед, правоохоронців було не двоє, а четверо: двоє дільничних і двоє — з карного розшуку. Стріляти услід втікачеві змога була, але могли потерпіти випадкові перехожі, тому цього не зробили. Решта його троє колег — теж усі суджені, і ми стовідсотково знаємо, що йшли вони на розбій — окрім «фомки» і ножа у цих п’яних хлопців був ще при собі скотч, котрим вони планували в’язати господаря помешкання. Міркуємо, що стріляв пан Степан із револьвера (повірте, так міркувати є підстави). Головний «герой» нещодавно вийшов з ув’язнення — відсидів від дзвінка до дзвінка на «критій» зоні за викрадення авто і злісну непокору адміністрації вісім років і три місяці. Впевнений, що зараз він розгублений і метикує, що ж йому тепер робити, адже тут цілком можна інкримінувати і статтю «замах на працівника міліції».

 

До речі, в пораненого міліціонера 18 лютого — день народження. То вважайте, що йому ще раз даровано життя, адже кілька сантиметрів вбік і… Маємо намір його відзначити. Ні, його прізвище я називати не буду».

 

Микола САВЕЛЬЄВ 

 

P.S. А тим часом, юнака, який зник, 19 лютого знайшли. Хлопчина втративши орієнтацію в просторі, пройшов по вул. Пасічній у зовсім безлюдному напрямку села Вульки, де в районі дач, бідолашний, і замерз…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *