ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть створити сучасний опіковий центр

|

У Львові є потреба у створенні сучасного опікового центру. Адже щороку у Львівській області понад 650-700 дітей отримують опіки різного ступеня, з яких 15-17 дітей помирає від отриманих травм. Про це сьогодні під час засідання координаційної громадської Ради при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України розповів завідувач опікового відділення 8-ої лікарні Василь Савчин.

«Щороку на Львівщині 650-700 дітей отримують опіки. У більшості випадків опіки не важкі, але бувають і поодинокі випадки, коли дитина отримує і 70-80% опіків тіла, а іноді й 90%. Тому є необхідність у створенні сучасного опікового центру на базі нашого опікового відділення. Ми зараз над цим працюємо», – розповів В.Савчин.

За його словами, для того, щоб створити сучасний опіковий центр потрібно чимало коштів на ремонти приміщень та придбання обладнання. Щоправда наразі головне питання стоїть у належних умовах, адже з обладнанням для львівської лікарні допомагають американські колеги з бостонського опікового центру «Шрайнерс Госпітал».

«Уже 12 років ми співпрацюємо з американськими колегами з «Шрайнерс Госпітал». Вони запропонували нам допомогти змінити якість лікування пацієнтів з опіками. Для цього вони зголосились обладнати нашу лікарню за свої кошти, а також підготувати наш персонал у себе в Бостоні. За цей час, що ми знайомі, американські колеги придбали нам вже операційний стіл, операційну лампу, стерилізатор, інгалятори, тощо», – розповів медик.

Також В.Савчин повідомив, що буквально вчора опікове відділення 8-ої лікарні отримало від свої американських колег обладнання для майбутньої кімнати телемедицини.

«Але спершу нам потрібно провести ремонт кімнати для майбутньої телемедицини, щоб вони могли бачити наші проблеми і щоб ми могли слідкувати за тим, як вони лікують своїх пацієнтів. Цим питанням зараз займається головний лікар. Також наші колеги з Бостона уже придбали нам спеціальний апарат для пересадки шкіри і мають незабаром його передати нам. А за тиждень-два вони придбають нам за 35 тис доларів ще обладнання – мікроскоп хірургічний та монітор для спостереження», – зазначив Василь Савчин.

Зі свого боку депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич запропонував усім присутнім на координаційній Раді звернутися до голів Львівської облдержадміністрації, Львівської облради та Львівської міської ради з проханням виділити з обласного та міського бюджетів кошти на ремонт приміщень у 8-ій лікарні з подальшим створенням там сучасного опікового центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *