ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд і парламент затягують впровадження системи 112, заявив Балога

|

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога звинуватив Верховну Раду і Кабінет Міністрів в затягуванні впровадження системи екстреного виклику “112”. Про це він сказав, виступаючи на засіданні Ради регіонів.

Міністр нагадав, що Рада прийняла в першому читанні відповідний законопроект, він пройшов узгодження в профільному комітеті і готовий до другого читання. “Однак керівництво Ради блокує внесення закону до другого читання. Я не конкретно маю на увазі Володимира Михайловича (Литвина), а я кажу про керівництво”, – заявив Балога.

Він зазначив, що в держбюджеті на 2012 рік передбачена частина від необхідних для впровадження системи 650 млн гривень, проте Кабмін досі не затвердив порядок розподілу цих коштів.

“Мені незрозумілі причини для блокування системи, зате ясно одне – це не державницька позиція”, – підкреслив Балога, додавши, що поки ніхто не скасовував той факт, що систему “112” має вводити МНС.

Такій заяві Балоги передувала невелика сварка міністра з прем`єромМиколою Азаровим. Під час виступу міністра Президент Віктор Янукович вийшов із залу, а Балога зробив паузу у своєму виступі. Прем`єр порадив міністру закінчити виступ, а той відповів, що продовжить тільки при Президенті.

Нагадаємо, 16 січня МНС відкрило сайт системи екстреного виклику “112”, де громадяни можуть отримати інформацію про роботу системи, її основні функції, механізм впровадження та рівні її готовності. МНС планує завершити створення системи в межах всієї Україні до кінця 2013 року.

Українські новини

Фото Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *