ОСТАННІ НОВИНИ

Для львівських шкіл купуватимуть твори Андрія Куркова та Марека Краєвського

|

Львівські шкільні бібліотеки будуть поповнювати сучасними виданнями, як твори Андрія Куркова та Марека Раєвського, інформує прес-службав Львівської міськради. 

Починаючи з 2008 року місто відновило традицію закупівлі книжок для бібліотек міста Львова. За 3 роки місто виділило 600 тис грн. на закупівлю понад 15 тис. україномовних книжок. Шкільні бібліотеки отримали 3 тис. 486 нових книжок художньої літератури, енциклопедій та довідників.

Так, у 2011 році у бюджеті Львова на закупівлю нових книг у шкільні бібліотеки виділено 99 тис. 739 грн, на які було закуплено 2 131 книгу для поповнення шкільних бібліотечних фондів, тобто 18 книг на один навчальний заклад.

Методисти управління освіти збирають шкільних бібліотекарів, котрі повідомляють, які книги хотіли б читати їхні учні. Тоді ці списки затверджують в управлінні освіти.

Однією з важливих позицій є книги Маркіяна Шашкевича. Так, у 2011 році закупили не лише «Читанку» Маркіяна Шашкевича, але й «Світоч «Русалки Дністрової». Збірник наукових праць», «Наш Маркіян. Збірник поезій». Також закуплено «Твори Маркіяна Шашкевича» на DVD-дисках.

Беруть до уваги і новинки Форуму видавців у Львові. Минулого року закупили «Вечори на хуторі біля Диканьки» Миколи Гоголя, «Свідок надії. Життєпис Папи Івана Павла ІІ», «Зіркові історії успіху».

Для наймолодших школярів закуплено книги казок. Також бібліотеки отримають нові енциклопедії: «Дивосвіт України. Шкільний довідник-визначник дикої природи», «Повна ілюстрована енциклопедія. Видатні особистості» та «Повна ілюстрована енциклопедія школяра».

Особлива увага звертається на книги про Львів. Вже третій рік поспіль закуповуються новинки, які стосуються історії нашого міста. Зокрема, «Львів у старих листівках. Альбом».

Також, школярі отримали збірки Г. Ващенка «»Виховання волі і характеру. Т3», «Праці з педагогіки і психології. Т4», «Хвороби в галузі національної пам`яті. Т5», «Статті. Т6», видання «О. Вишневського «На шляху реформ», «На роздоріжжі минулого», «Сучасне українське виховання» та книгу Я. Ясницької «Християнське виховання в ДНЗ».

Окрім того, із субвенції ЛОДА на суму 99 тис 934 грн закуплено 6 тис 268 книг для шкільних бібліотек Львова, тобто 53 книги на один навчальний заклад.

Загалом, шкільні бібліотечні фонди у 2011 році поповнилися на 8 тис 399 книг, тобто 71 книга на один загальноосвітній навчальний заклад міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *