ОСТАННІ НОВИНИ

ООН дало 100 тис доларів на допомогу постраждалим від морозів українцям

|

Організація Об`єднаних Націй виділила 100 тис. доларів на допомогу українцям, які страждають від морозів, особливо людям без постійного місця проживання. Допомога в рамках термінового грошового гранта ООН виділена на прохання Міністерства соціальної політики і Товариства червоного хреста України.

Гроші будуть спрямовані на покриття видатків на їжу та іншу допомогу жертвам морозів. Представництво ООН зазначає, що Україна більше за всіх постраждала від низьких температур серед країн Європи, щодня в 3 486 пунктах обігріву отримують допомогу близько 10 тис. осіб.

Крім того, представництво ООН наголошує, що за даними Міністерства охорони здоров`я 112 осіб загинули від переохолодження і понад 5 тис. звернулися за медичною допомогою через обмороження.

Нагадаємо, 6 лютого Міністерство надзвичайних ситуацій повідомило, що з 27 січня 135 осіб загинули й близько 2 тис. було госпіталізовано через переохолодження і обмороження. Однак пізніше міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога оголосив, що вирішив перевірити цю статистику, оскільки засумнівався у прямому зв`язку між цими смертями і морозами. Відтоді зведена статистика за загальною кількістю загиблих в Україні від переохолодження не оприлюднюється.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *