ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили переможців конкурсу новорічних вітрин

|

У Галицькій районній адміністрації підбили підсумки конкурсу на найкраще оформлену вітрину до новорічних та різдвяних свят у центральній частині міста. Цьогоріч перше місце посіло Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку, на другому і третьому – ресторан «Пузата хата» та магазин взуття «Злата». Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили в Галицькій РА, конкурсною комісією визначено трьох переможців конкурсу на найкраще оформлену вітрину до новорічних та різдвяних свят у центральній частині міста. Відтак, цьогоріч переможцями стали: Міжрегіональне вище професійне училище зв’язку на вул. Січових Стрільців,7 (1 місце); ресторан «Пузата хата» на вул. Січових Стрільців, 12 (2 місце); магазин взуття «Злата» на вул. Наливайка, 20 (3 місце).

«Конкурс оформлення новорічних і різдвяних вітрин відбувається у нас протягом декількох років. Цього року ми мали таку приємність, що  серед переможців перше місце здобув не заклад громадського харчування чи торгівлі, а Міжрегіональне вище професійне училище. І ті всі чудові вироби, які були розміщені на вітрині, були зроблені руками студентів, що особливо приємно. Друге місце здобув ресторан «Пузата хата» також на вулиці Січових Стрільців, і третє місце – взуттєвий магазин «Злата» на вулиці Наливайка.

Це три наші переможці. Вони визначалися спеціальною комісією, куди входили архітектор району та головний художник міста. Комісія оглядала всі фото по інших об’єктах і вибрали серед усіх три найкращих.

Звичайно, велика подяка колективу закладу Міжрегіонального вищого професійного училища, який так дбайливо відноситься до національних традицій. Тому що ці всі шопки, які стояли на вітрині, зараз зберігаються у чудовому вигляді серед інших прекрасних виробів національної української культури в музеї училища. І це дуже приємно. Надіюсь, що ми будемо далі в цьому напрямку працювати із цим училищем, бо тут є дійсно творчі люди», – заступник голови Галицької РА Ярослава Білостоцька.

Як розповів директор Міжрегіонального вищого професійного училища зв’язку м. Львова Богдан Камінський, святкові шопки, що прикрашали вітрини училища,  виконали студенти закладу власноруч. Кожен навчальний кабінет студенти намагаються оформити тематично та комфортно. Всі роботи зберігаються у музеї навчального закладу, який наповнюється новими композиціями студентів відповідно до пори року чи свят.

«Стимулом для студентів до виготовлення таких композицій є пізнання традицій. Якщо я фахівець зв’язку, і я тільки людина професійно скерована, то сьогоднішній час вимагає гармонійно розвинутої людини. Без коріння історії свого народу, без традицій фахівець не може бути відданий праці та будувати сучасний світ», – вважає директор Міжрегіонального вищого професійного училища зв’язку м. Львова Богдан Камінський.

Як зазначила Ярослава Білостоцька, всіх переможців нагороджено почесними дипломами. Крім того, переможцю, що посів перше місце, подаровано картину. Над визначенням найкраще оформлених вітрин працювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники Галицької РА, архітектор району, головний художник міста.

Нагадаємо, цьогорічний конкурс є вже шостим за порядком.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *