ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати прийняли «проміжковий варіант» бюджету розвитку Львова

|

уДепутати Львівської міської ради на сьогоднішньому пленарному засіданні ухвалили бюджет розвитку Львова на 2012 рік. Після досить гарячих дискусій міські обранці підтримали пропозицію колег із профільної бюджетної комісії й проголосували за фінансовий документ розвитку в розмірі 411 млн грн. Тоді як виконавчими органами міськради пропонувалося затвердити бюджет в межах 784 млн грн. За ухвалу проголосували 66 депутатів.
Щоправда перед голосуванням присутнім довелось почути чимало критики на адресу розробників цього проекту бюджету розвитку.

За словами голови бюджетної комісії Яромира Самагальського, на розгляд депутатів  виноситься уже третій, змінений проект розвитку, причім кінцевий варіант для ознайомлення депутатам надіслали лише учора ввечері, що унеможливило детально ознайомитися з усіма цифрами.

«Сума задекларована 785 млн грн., тут 485 млн – запозичень, раніше пропонувалося 180 млн грн . Але навіть на зустрічі з міським головою конкретних джерел надходжень до бюджету розвитку названо не було. Відтак, ми вийшли на проміжний варіант і зафіксували лише боргові зобов’язання. Якщо ж далі буде йтися про збільшення дохідної частини, то міський голова має довести депутатському корпусу, звідки взяти ці кошти», – зазначив Я.Самагальський.

Відтак, дохідна частина бюджету розвитку складає 411 млн грн. З них, зокрема, надходження від єдиного податку – 62 млн грн, кошти від продажу майна на суму 52 млн грн, від продажу землі – 79,2 млн грн, додаткові місцеві запозичення – 97, 4 млн грн і позика на закупівлю автобусів на суму 100 млн грн тощо.

Видатки бюджету розвитку – 411,611 млн грн. З них – повернення коштів за облігації серії А і В – 92 млн грн, видатки на погашення кредиторської заборгованості, яка утворилася станом на 1.01.2011 року на суму 15 млн грн, видатки на погашення кредиторської заборгованості станом на 1.01.2012 року – 5 млн грн, видатки для оплати виконаних робіт у 2010 році на суму 25 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *