ОСТАННІ НОВИНИ

У парку Богдана Хмельницького ведуть будівництво без дозволів - міськрада

|

На території парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького ведеться будівництво без відповідних погоджень та дозволів. Як повідомили у департаменті містобудування ЛМР, на земельній ділянці (вул. Лижв’ярська, 42) замовник веде нове будівництво, яке тут заборонено.

За словами директора департаменту містобудування ЛМР Андрія Павліва, нещодавно у департамент надійшов робочий проект щодо нового будівництва, що не відповідає вимогам попередніх дозволів.

«До нас було звернення щодо реконструювання споруди у парку. Відповідно до нового законодавства, оскільки це є споруда 3-ї категорії, ми не маємо права робити аналіз проекту. Між зверненням і реальним робочим проектом є велика різниця. Замовник взяв на себе відповідальність зробити нове будівництво на території, на якій би мали робити реконструкцію в межах існуючої споруди. На жаль, він її повністю зніс, і відбувається нове будівництво. Це відображено в проекті і тепер у нас є усі підстави звертатися з певним позовом до ліцензованої організації, на підставі чого було виконано цей проект.

Ми отримали від депутатської комісії тиждень тому робочий проект, ми його зіставили з тим завданням, яке давалося департаментом, і побачити невідповідність між завданням департаменту і робочим проектом. Зараз відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 22 грудня 2011, а його другою частиною від 19 січня 2012 року, відповідальність за ведення будівельних робіт і відповідність до проекту несуть і замовник, і ліцензована проектна організація. У нас тепер є претензії до цієї організації, чому був розроблений проект у невідповідності до вимог, які були представлені Львівською міською радою», – розповів директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

Як повідомила голова Галицької РА Ірина Маруняк, сьогодні на вул. Лижв’ярській, 42 тривають нові будівельні роботи.

«На сьогоднішній день будівлі немає. Вирито котлован. Сьогодні я була о 8.15 год на Лижв’ярській, 42. Там роботи проводяться, є два КАМАЗи, є та ж техніка, яка вибирає землю. Роботи не завершені, чекаємо рішення суддів щодо цього питання», – розповіла голова Галицької РА Ірина Маруняк.

 

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *