ОСТАННІ НОВИНИ

Екофани Львова перемогли у другій екоакції та зберегли 90 тис м кв ґрунту

|

Екофани Львова перемогли у другій всеукраїнській екологічній акції Екофан зі збору батарейок та з відривом у понад 100 балів обійшли команди інших міст. Про це повідомляє  прес-служба Львівської міської ради.

З 21 до 31 січня екофани збирали відпрацьовані батарейки у власноруч організованих 6 тимчасових пунктах прийому, а також інформували жителів міста, навіщо утилізувати батарейки окремо від побутового сміття. Львівські екофани зібрали 4441 елемент живлення. Несподіваною для самих екофанів стала кількість людей, які відгукнулися на акцію і виявили бажання вести більш екологічний спосіб життя. З плакатів у пунктах збору батарейок вони дізнавалися, яку загрозу для навколишнього середовища приховує в собі звичайна батарейка і залюбки здавали використані елементи живлення для подальшої утилізації.

«Цією акцією ми хочемо донести до людей, що це не важко і водночас дуже важливо  зробити своєю хорошою звичкою збирати батарейки окремо і здавати їх у спеціалізовані пункти. Я дуже радію, що проект Екофан набирає обертів з кожною акцією і команди усіх чотирьох міст постійно поповнюються молодими, активними екофанами, які впевнено і натхненно проявляють свою екологічну позицію, творчий підхід до кожної акції, енергійно змагаються за перемогу свого міста. Саме завдяки зусиллям таких світлих, діяльних, ініціативних людей міняється на краще світогляд і оточення інших українців, які ще не встигли приєднатися до проекту Екофан,» – відзначила директор зі зв`язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», ініціатор проекту Екофан Олеся Жулинська.

Згідно з дослідженнями, кожна батарейка забруднює 20 м кв ґрунту, отже, львівські екофани зберегли чистими майже 90000 м кв ґрунту.

Організатори заходу також зазначили, що попри те, що дана акція закінчилася 31 січня, батарейки далі можна здати в Агенції з підготовки м. Львова до ЧЄ з футболу 2012 на вул. К. Левицького, 67, та магазині «Батарейка», що на просп. Свободи, 1/3.

«Зараз ведуться переговори про збільшення кількості постійних пунктів прийому батарейок, щоб вони з’явились у всіх районах Львова. Результати цієї акції засвідчують, що львів’яни не лише свідомі щодо екологічних проблем, а й готові братися за їх вирішення за мінімальної підтримки громадських організацій та влади міста», – розповіла капітан львівської команди екофанів Львова Оксана Микитка.

Екофан – всеукраїнська ініціатива, започаткована  з метою об’єднати жителів євро-міст для покращення довкілля і продемонструвати, що завдяки власним зусиллями кожного мешканця українські міста можуть змінитися на краще і вразити гостей УЄФА ЄВРО 2012™. Екофан має форму змагання між командами екологічних активістів чотирьох приймаючих міст футбольного чемпіонату. Місто, команда якого набере найбільшу кількість екобалів, отримає грант на екологічний проект.

Нагадаємо, проект стартував у грудні 2011 «ялинковою»  акцією, яка вперше об’єднала жителів міст та екофанів бажанням зберегти ялинкові дерева перед Новорічними святами, і надалі проведе ще цілу низку екологічних акцій протягом 5 місяців до футбольного чемпіонату, серед яких будуть цікаві та творчі майстер-класи, всеукраїнський радіопроект для водіїв-екофанів, прибирання парків і зон навколо об`єктів УЄФА ЄВРО2012™ , висадка дерев та квітів, а також інші креативні формати, покликані звернути увагу жителів міста на його гостинність і чистоту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *