ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Львівщини запевняє, що тримає на контролі ситуацію з похолоданням

|

Ситуація на Львівщині, у зв’язку із тотальним похолоданням, є контрольованою й усі об’єкти життєдіяльності області працюють, хоча умови справді є непростими. Найбільше навантаження найближчим часом буде лягати на енергетиків та на дорожні служби. Про це сьогодні, 10 лютого, під час селекторної наради повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич.

Він розповів, що Львівською ОДА на виконання доручень голови та першого заступника Голови створено в області, районах і містах обласного значення Штаби із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення, а також визначено завдання щодо забезпечення нормального режиму функціонування систем життєзабезпечення населення в умовах низьких температур зимового періоду та цілодобової готовності підпорядкованих структур до реагування на аварійні ситуації.

Крім того, Богдан Матолич поінформував, що з 26 січня у області організовано цілодобове чергування оперативно-диспетчерських служб на чолі із заступниками голів ОДА і РДА та міськвиконкомів.

Також на Львівщині проводиться цілодобовий моніторинг роботи підприємств життєзабезпечення та інженерних мереж, а також налагоджено цілодобове інформування керівництва облдержадміністрації та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«З 1 лютого заступники голови ОДА здійснюють щоденний особистий контроль за організацією навчального процесу та дотриманням температурного режиму у закладах освіти міст і районів області. Також на цілодобовий режим роботи та в готовність до реагування на можливі надзвичайні ситуації переведено аварійно-рятувальні підрозділи підприємств водо-, тепло-, енерго-, та газопостачання», – розповів Богдан Матолич.

Перший заступник голови ОДА також повідомив, що на Львівщині також посилено контроль за дотриманням технологічної дисципліни на підприємствах теплоенергетики, створено необхідні резерви матеріальних ресурсів для проведення аварійно-відновлювальних робіт, а у бюджетах області, районів та міст обласного значення передбачено резервні фонди коштів, які у терміновому порядку можуть бути виділені для фінансового забезпечення аварійно-відновлювальних робіт.

«Ми налагодили також взаємодію з питань надання допомоги інженерною технікою із військовими  частинами області. Вжиті заходи в цілому на цей час дозволяють забезпечити стійкість роботи підприємств  тепло-, водо-, енерго-, та газопостачання. Надзвичайних ситуацій на цих об’єктах не виникало», – повідомив Богдан Матолич.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *