ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні захопити бізнес дешевше, ніж купити – Генпрокуратура

|

 Відсутність нормальних законів в питанні рейдерства створила підґрунтя для того, захопити бізнес в Україну стало простіше та дешевше, ніж купити, заявив заступник генпрокурора Віктор Занфіров. “Захопити бізнес в нашій державі, на жаль, дешевше, ніж його купити, і є економічна основа для рейдерства”, – заявив він, пише “ЛІГАБізнесІнформ”.

Чиновник зазначив, що однією з головних економічних проблем рейдерства є відсутність нормального фондового ринку. “Боротьба з рейдерством ускладнюється ще й тим, що захоплення підприємств проводиться непомітно для самих власників та працівників, що і є головною причиною запізнілої реакції”, – сказав він. Також протидіяти рейдерству заважає відсутність у законах самого визначення терміну “рейдерство”. У результаті при оцінці аналогічних за характером конфліктів правоохоронці надають їм різні юридичні оцінки і приймають суперечливі рішення.

Нагадаємо, раніше директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер також заявив, що в Україні існує висока загроза рейдерського захоплення бізнесу. “Приходячи в Україну, інвестори повинні говорити з посольствами та іншими інвесторами, щоб дізнатися особливості роботи в Україні. Тут можуть швидко забрати бізнес. Тут досить небезпечно, і всі це визнають. Потрібно чітко розуміти, через що виникає ця проблема – у зв`язку законодавством, судовою системою або іншими факторами. Потрібно сфокусуватися на цьому питанні і всебічно вивчити цю тему”, – зазначив він.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *