ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові цього року продаватимуть переважно невеликі земельні ділянки

|

 У 2012 році місто основну увагу приділятиме продажу невеликих земельних ділянок, на які є найбільший попит серед покупців. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Михайло Бокало, – передає прес-служба міськради.

Продаватимуть землю на аукціонах, а також шляхом прямого продажу. Перший аукціон у 2012 році відбудеться 28 лютого. Загалом протягом 2012 року заплановано провести близько 6 аукціонів, а також 20-30 ділянок планується продати шляхом прямого продажу.

«Ми сьогодні робимо акцент на малих ділянках. Зараз ми працюємо тільки з тими ділянками, на які до нас надійшли пропозиції та які люди хочуть купити. Також на сесії 26 січня було прийнято цього року першу ухвалу про продаж 6 земельних ділянок – на вул. Шевченка, Трускавецька, на Сихові, на Рудненській. Із тих 6 ділянок 3 є зовсім невеликі (по100 мкв.) під забудову – на ці ділянки будемо продавати право оренди. Право оренди означає орієнтовно у 2 рази меншу ціну. Ми продаємо право оренди, тому що ці ділянки розташовані в межах червоної лінії, у межах розв’язок тимчасово на 5-7 років, щоб місто за той час отримувало прибутки. Ділянка на вул. Рудненській буде продаватися для будівництва та обслуговування авто мийки», – розповів Михайло Бокало.

Нагадаємо, 28 лютого у Львові заплановано провести аукціон із продажу земельних ділянок. На відкриті торги виставлено 21 земельну ділянку, з них 4 земельні ділянки під багатоповерхову житлову забудову, 1 земельну ділянку під індивідуальну житлову забудову, 2 земельні ділянки під будівництво багаторівневого паркінгу, 1 земельну ділянку – під будівництво промислових об’єктів, 9 земельних ділянок під будівництво комерційних об’єктів.

Детальніше з інформацією про аукціон земельних ділянок можна ознайомитися на сайті міської ради www.city-adm.lviv.ua у рубриці «Актуально».

Протягом 2011 року Львівською міською радою було оголошено проведення 3-х земельних аукціонів із продажу 20-ти земельних ділянок на 167 411,23 тис. грн. Фактично продано на земельних торгах 3 земельні ділянки на 1098,45 тис. грн. Також було укладено 4 договори купівлі-продажу земельних ділянок на 2160,21 тис. грн.

Загалом від продажу землі у 2011 році поступило 18456,81 тис. грн., від продажу на земельних торгах (аукціонах) – 2000,45 тис. грн.

Крім того, за 2011 рік до міського бюджету Львова від оренди землі надійшло 95 млн 686,4 тис. грн., від сплати земельного податку – 61 млн 293,7 тис. грн.

 

Фото Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *