ОСТАННІ НОВИНИ

За рік львівське відділення антимонопольного зупинило та попередило порушень на 10 млн грн

|

Протягом минулого року Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розглянуло 154 справи щодо порушень конкурентного законодавства. Економічний ефект від припинених порушень складає 10 млн грн. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Львівського обласного територіального відділення АМКУ Ігор Коломієць.
За його словами, найбільше справ антимонопольне відділення розглянуло в сфері житлово-комунальних послуг – 47. На другому місці за порушеннями конкурентного законодавства – ринок харчових продуктів – 30 справ. По три справи розглянули щодо порушень на ринках нафтопродуктів та скрапленого газу, а також лікарських засобів.
Окрім того, багато порушень зафіксовано в сфері амін послуг.
««В сфері адмінпослуг за минулий рік було розглянемо 22 справи. В цьому напрямку ми працювали дуже серйозно. По цьому питанню було доручення Президента та Кабміну. Потроху ми наводимо порядок в цьому питанні. Можна сказати, що львівське відділення є піонером в цьому питанні: на сьогодні ми працюємо з усіма містами, районами, де
роз’яснюємо наше законодавство і вчимо як не порушувати конкурентне законодавство», – розповів Ігор Коломієць.  
Окрім того, протягом року обласне відділення АМКУ розглянуло справи щодо порушень під час проведення тендерів, в сфері будівництва житла та на ринку будматеріалів, а також щодо недобросовісної конкуренції.
Всього протягом 2011 року на порушників конкурентного законодавства було накладено штрафів на 870 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *