ОСТАННІ НОВИНИ

Ансамбль «Верховина» поскаржився на тиск з боку облдержадміністрації

|

На засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради депутати розглянули скаргу заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю України «Верховина» на несприятливі умови для роботи колективу. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Як йдеться у зверненні, від початку 2011 року колектив ансамблю працює «в напруженій обстановці».

«Упродовж року проведено три перевірки мистецької підготовки, одну перевірку фінансово-господарської діяльності та позапланову ревізію обласного КРУ. Усі ці перевірки здійснено на підставі наказів управління культури ЛОДА та його письмового звернення до обласного КРУ. Ніяких суттєвих недоліків та порушень з боку колективу і керівництва установи за результатами перевірок фінансово-господарської діяльності не встановлено», – йдеться у зверненні.

Артисти також нарікають, що не отримали відповіді ЛОДА на клопотання про присвоєння ансамблю звання «академічного» та про присвоєння найкращим артистам почесних звань. Ці факти, на думку колективу, свідчать про упереджене ставлення до ансамблю.

Члени депутатської комісії вирішили запросити на чергове засідання начальника управління культури ЛОДА, аби вислухати його позицію з приводу конфлікту, а також директора «Верховини» і після цього прийняти рішення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *