ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» просить мешканців не вмикати одночасно енергоємні електроприлади

|

ПАТ „Львівобленерго” звертається до мешканців Львівщини з проханням не вмикати одночасно енергоємні побутові електроприлади. Про це інформує Відділ корпоративних зв’язків ПАТ “Львівобленерго”.
З 28 січня по 02 лютого 2012 року середньодобова температура склала -16,8 градусів, що у 5,6 разу нижче, ніж за аналогічний період минулого року. В ніч з 01 лютого до 02 січня 2012 року стовпчики термометрів опускалися до позначки -30 градусів.
Це призвело до перевищення граничної величини потужності споживання електроенергії, яка доводиться Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, на 12,5%.   
Зростання потужності зафіксовано в основному по групі споживачів „населення” та юридичних споживачів з приєднаною потужністю до 150кВт (кіоски, невеликі магазини тощо).
Найбільше навантаження на електромережу припадає на години вечірнього максимуму з 17:30 до 20:00 год.
Дана ситуація є загрозливою для надійного електропостачання Львівщини, оскільки  значне зростання потужності призводить до перевантаження електромережі і, як наслідок, до аварійних ситуацій — перерв у електропостачанні.  
ПАТ „Львівобленерго” звертається до мешканців Львова та області з проханням не вмикати одночасно енергоємні побутові електроприлади особливо в години вечірнього максимуму — з 17:30 до 20:00 год., не використовувати електроенергію для обігріву приміщень, якщо це не передбачено проектною документацією будинків, щоб запобігти перевантаженню електромереж, яке може призвести до перерв у електропостачанні та аварійних ситуацій.    

Зі свої сторони ПАТ „Львівобленерго” провело низку організаційних та технічних заходів для роботи в період низьких температур:
– створено оперативну групу ПАТ „Львівобленерго” на чолі з технічним директором  з метою швидкого реагування на аварійні ситуації, які можуть виникнути під час роботи електрообладнання та електричних мереж в умовах низьких температур. Аналогічні місцеві групи створено в районах електромереж Товариства;
– проведено позачергові обстеження підстанцій напругою 35-110кВ, виявлені недоліки усунуто;   
– завершено планову підготовку кабельних мереж міста Львова та інших міст області;
– виведено з експлуатації обладнання з ознаками дефекту;
– проводиться тепловізійний контроль за станом електрообладнання в умовах підвищених навантажень;
– приведено в готовність оперативні аварійні бригади;
– перевірено засоби зв`язку та наявні автономні джерела живлення;
– укомплектовано аварійні запаси матеріалів, обладнання та пального;
– організовано порядок взаємодії з органами МНС, Львівської міськради та Львівської облдержадміністрації.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *