ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина вже три тижні без бланків техпаспортів на авто

|

Три тижні на Львівщині немає бланків свідоцтв про реєстрацію транспортного – засобу (технічних паспортів), повідомляє ЗІК.

 Як розкащала ЗІКу підприємець Наталя Козачук, вже три тижні вона не може отримати постійний технічний паспорт на своє авто. Чому немає документів, жінці ніхто не пояснює, радять лише позиватися до міністра МВС. «Я оплатила 50% вартості дорогого авто, 50% мені надав кредит банк. Коли я беру авто в кредит, я повинна отримати в МРЕВ постійний техпаспорт. На інших умовах мені просто не нададуть кредит. Окрім того, для роботи мені обов’язково потрібен автомобіль, я готова була навіть заплатити за ці бланки, але їх просто немає фізично», – розповіла Н. Козачук. Водночас, за її словами, наприклад у Хмельницькій області такої проблеми немає і відповідні бланки там є.

Як пояснив ЗІКу начальник Львівського ВРЕР ДАІ при ГУ МВС України у Львівській області Олександр Плашовецький, бланки не надходять з департаменту ресурсного забезпечення. Вони відсутні навіть у Києві на центральному складі.

«З яких причин – мені не відомо. Останні бланки ми отримували всередині грудня, їх запас закінчився у середині січня. Уже 1,5 місяці ми не отримуємо нових бланків», – каже Олександр Плашовецький. Водночас, за його словами, така ситуація не лише у Львівському ВРЕР, а й у Дрогобичі, Самборі, Стрию та інших містах. «Вся область заблокована», – каже він.

На запитання, чому, наприклад, у Хмельницькій області немає такої проблеми, Олександр Плашовецький припустив, що вони могли не використати своїх запасів бланків, що у них інша реєстраційна потужність.

За словами Олександра Плашовецького, на рівні чуток обіцяють, що проблема зрушиться з мертвої точки вже наступного тижня. Однак офіційно цього ніхто не коментує. «Наскільки я поінформований, бланків зараз не роблять навіть на заводі. З яких причин – важко сказати», – каже він. Виготовляє відповідні бланки консорціум ЄДАПС.

Наразі у Львівському ВРЕР ДАІ ніхто не проводив аналіз, скільки людей чекають на техпаспорти. Олександр Плашовецький лише пообіцяв повідомити, як тільки бланки надійдуть, ЗІК буде повідомлено про це через прес-службу ДАІ. Але він вже прогнозує, коли бланки з’являться – буде справжній ажіотаж.

Так само, як зазначив О. Плашовецький, проблема в країні не лише з бланками техпаспортів, а, наприклад, він уже три місяці не може отримати пенсійне посвідчення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *