ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні у Львові експонуватимуть «Жлоб-Арт»

|

Сьогодні у музеї-ресторані  «САЛО» (просп. Свободи, 6/8) розпочинають експонувати виставку «Жлоб-Арт». Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Львів став першим містом після Києва, де представлено цей проект. Мистецька  подія від галереї незалежного мистецтва ANTIN’S COLLECTIONS «Жлоб-Арт» – це не просто виставка, це зріз життя значної частини сучасного українського суспільства, який присутній в кожній частині нашої великої країни. Як зазначають самі митці, роботи – це, перш за все, висміювання самих себе, а не когось іншого. Митці ставлять собі за мету не боротися зі «жлобством», а лише констатувати його наявність.

Щодо  самої виставки, то вона представлена двома головними напрямками –  візуальним мистецтвом на стінах музею-ресторану «САЛО», а також живою інсталяцією «Жлобопарк. Тваринолюди» при вході. Все це буде розбавлено показом «жлобських» мод, концерту та хеппенінгів за участю художників, акторів, музикантів та самих глядачів.

Візуальне мистецтво представлене виставкою  художників, членів анархічного угрупування  Союз вольних художників «Воля або  смерть» Івана Семесюка, Олекси Манна, Сергія Коляди, Андрія Єрмоленка, Сергія Хохла, Ніни Мурашкіної, Романа Мініна, та роботами художників Руслана Тремби, Оксани Левчені-Костянтиновської, Стаса Волязловського. На їхніх картинах зображені як самі «жлоби», так і різноманітні прояви «жлобства». Не кожен музей чи галерея готові виставляти в себе ці творіння.

«Жлоб – це не справжня людина, а підробка. Вона не має головного – висоти духа, бажання вдосконалюватися і пізнавати світ. Найхарактерніша ознака жлоба – абсолютна впевненість у тому, що він є пупом землі. Він переконаний, що йому всі винні. Своїм проектом ми не збираємося боротися з цим явищем, а лише хочемо констатувати його наявність», – зазначив організатор виставки Антон Мухарський.

Ілюстрація з сайту saloart.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *