ОСТАННІ НОВИНИ

Вихідні Львів проведе зі святковими різдвяними концертами

|

На цих вихідних у Львові все ще лунатимуть різдвяні колядки та напіви. Протягом двох днів передбачені чотири різноманітні виступи, які подарують відвідувачам нові враження від українських колядок та напівів з різних регіонів та епох. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У суботу, 28 січня, о 15.00 год. в храмі Пресвятої Євхаристії (пл. Музейна, 3) відбудеться ХІІІ Різдвяний фестиваль «Велика коляда». Це буде передостанній концерт в рамках фестивалю, на якому виступлять Молодіжний хор «Осанна» храму Христа-Царя о. Василіян (м. Івано-Франківськ, керівник – Любов Терлецька), Народний камерний хор «Felicio» (м. Надвірна, Івано-Франківська обл., керівник – Наталія Байдак), фольклорний гурт «Космач» (керівник – Дмитро Поджоджук), хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Лісоруб» (смт. Великий Бичків, Рахівський район, Закарпатська область, керівник – Володимир Шепета).

«Фестиваль має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Гуцульщини», – зазначили організатори фестивалю.

Продовжить різдвяну тематику в цей день концерт «По Рождеству» у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8).

«По Рождеству 2012» збудований на давніх духовних напівах Різдва та Богоявління. Це напіви Вечірньої, Утрені та літургії, зібрані з рукописних Ірмолоїв 16 ст. з бібліотеки Стефаника у Львові. Збірку напівів здійснив спільно з «Майстернею Пісні» ієромонах-студит Лука (Михайлович)», – розповіли організатори.

Загалом на концерті буде виконано близько 18 давніх напівів Наталкою Половинкою, Назаром  Романюком, Мирославою Рачинською, Юрієм  Ілєнковим, сестрою Надією (Глинською).

Неділя, 29 січня, стане останнім днем ХІІІ фестивалю «Велика коляда». Тому о 17.00 год. тут відбудеться заключний гала-концерт, на якому виступлять найкращі колективи, які протягом січня дарували львів’янам незабутню атмосферу свята.

Завершить різдвяну тематику на цих вихідних концерт «Мозаїка» в храмі  св. Климента (вул. Кривоноса, 1). Тут о 19.00 год. також лунатимуть духовні напіви Різдва, давні колядки та щедрівки, віншування.

У концерті братимуть участь Уляна Горбачевська, Олена Костюк, Олена Єременко, Володимир Бедзвін, Остап Костюк, Мар’ян Пирожок, а також учасники «Дитячого вертепу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *