ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий порадив Гірняку ставити свічку за «Альпіну»

|

Депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк під час розгляду питання про запровадження електронного квитка на проїзд у міському транспорті нагадав меру Андрію Садовому про перипетії навколо фірми «Альпіна».
Свого часу саме після рекомендацій міського голови депутати погодилися закласти кошти для фірми «Альпіна» на проектування стадіону до Євро-2012. Однак згодом виникло чимало курйозів навколо самої фірми й навколо проекту стадіону.
Відтак у В.Гірняка, який був депутатом і у минулій каденції й добре пам’ятає історію з «Альпіною», виникли  запитання стосовно фірми, що займатиметься впровадженням електронного квитка у Львові. Також депутата насторожило, що за компанію «Рігас Карте» (фірма, котра запроваджуватиме електронний квиток – ред..) вболіває та агітує міський голова Львова А.Садовий. Саме мер наполягав кілька років тому на «Альпіні».
«Зараз ідуть розмови про доцільність чи недоцільність електронного квитка. Ми всі пам’ятаємо, як у 2007 році нас переконували, в тому, яка прекрасна фірма «Альпіна»,  що допоможе збудувати нам стадіон. Що з того вийшло – ми всі знаємо. «Альпіна» заробила 36 млн. гривень – достеменно невідомо за що, Львів вклав своїх 120 мільйонів гривень. Зараз нас теж переконують в тому, яка хороша фірма «Рігас Карте». Про жодні умови відбору у міській раді не йшлося, на яких засадах її визначали? Можливо, це професійна фірма, яка знає свою справу. Але вона оперуватиме колосальними коштами. Тому до цього питання потрібно підійти серйозно», – заявив Володимир Гірняк.
Міський голова не стушувався на такі закиди й відреагував адекватно. «Проект нашого стадіону – один з найкращих. І це дякуючи «Альпіні». Ця фірма збудувала понад десять стадіонів і не було б у Львові Євро, стадіону і ви б не були депутатом, бо не мали б кого критикувати. Дякуйте їм і ставте свічку за здоров’я», – порадив Андрій Садовий Володимиру Гірняку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *