ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатка заявляє про ліквідацію лікарні швидкої, а Зуб заперечує

|

Депутат Львівської міської ради Лариса Шалаковська оприлюднила на сесії звернення до міського голови Львова, у якому заявляє, що під приводом перепрофілювання хочуть ліквідувати Комунальну лікарню швидкої допомоги.
“У результаті незаконних управлінських дій виконавчої влади під загрозою ліквідації постали такі відділення як хірургічно-урологічне, травматологічне, неврологічне та гінекологічне…Перепрофілювання комунального закладу охорони здоров`я призведе до зміни цільового призначення і скорочення числа працівників та зменшення кількості ліжкомісць” – йдеться у зверненні. Також депутатка підкреслює, що планується скоротити 120 ліжкомісць. Щодо скорочення медперсоналу, то у зверненні цифри не наведено.
Депутатка звертає увагу міського голови на те, що питання про зміну профілю лікарні не пройшло слухань у профільній комісії міськради та не було погоджено із профспілкою, відтак вимагає від керівництва міста вжити законних дій і не допустити реорганізації лікарні швидкої допомоги під виглядом перепрофілювання.
Водночас начальник управління охорони здоров`я Львівської міської ради Володимир Зуб заявив, що у лікарні швидкої медичної допомоги не планується скорочення жодної посади, йдеться про організаційні зміни структури.
«Жодних рішень щодо будь-яких скорочень існуючих штатних посад у Лікарні швидкої медичної допомоги чи будь-якому іншому медичному закладі Львова не приймалося і примати не планується. Проблема роздута і надумана. Управлінням охорони здоров’я впродовж останніх п’яти років не скорочено жодної посади при тому що скорочено 360 ліжок, які не використовувалося. Натомість введено близько 160 посад працівників медичних закладів там, де вони були потрібні. Ліжка скоротили, але це не призвело до скорочення доступності чи якості надання медичних послуг для населення. Утримувати треба тільки ті ліжка, які працюють, ті, які не працюють, треба знімати з фінансування, тому що ми не такі багаті” – зазначив він.
За словами чиновника, якби вчасно не були ухвалені якісних менеджерські рішення, то сьогодні був би дефіцит фінансування медичної галузі Львова не 34 а 44 мільйони гривень.
“Закиди міського депутата є необґрунтовані, якщо в неї є хоча б один документ, який підтверджує закиди, то я би просив їх продемонструвати громадськості, а відтак вже давати такі запити», – сказав начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *