ОСТАННІ НОВИНИ

Через “будку” може не з’явитися транспортна розв’язка на перехресті Городоцької-Шевченка

|

Будівництво транспортної розв’язки, яку запроектували поміж вулицями Городоцькою та Шевченка, може бути зірваним. До такого висновку під час сьогоднішньої сесії Львівської міськради дійшов мер Андрій Садовий.
Депутати відмовилися голосувати позитивно за ухвалу, яка мала б підштовхнути до розв’язання проблеми, що склалась із запроектованим будівництвом нової дороги.
Йдеться про ухвалу «Про викуп у ТзОВ «Бескид» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – цегляної будівлі, загальною площею 268,8 кв .м на вул. Городоцькій, 36».
Як пояснив міський голова, до цієї ухвали необхідно вдатися, оскільки інших варіантів, щоб здійснювати будівництво дороги немає. «Це трошки вище за перетином вулиць Городоцька-Шевченка, за церквою Св. Анни. Там запроектована дорога, яка має завершувати транспортне кільце, там має йти трамвай. Але там знаходиться будка – на нашій, міській землі ця будка. Рік часу ми вели переговори з власником цієї будівлі, запропонували йому на вибір п’ять земельних ділянок, але йому нічого не підходить. Цією ухвалою ми пропонуємо викупити цю будку, бо зобов’язані зробити розв’язку», – заявив А.Садовий.
Натомість депутат-свободівець Яромир Самагальський зазначив, що кошти, які пропонують власнику приміщення за його майно, м’яко кажучи неадекватні ринковим цінам. «Двісті метрів приміщення і за 300 тис грн. пропонуємо викупити. Це не зовсім справедливо. І, Андрію Івановичу, це не зовсім будка, це цегляний будинок», – сказав Я.Самагальський.
Начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич запевнила, що згадана ухвала це лише перший крок, після якого можливе порозуміння. Тобто чоловік може згодитися або продати власність, або взяти взамін ділянку. Якщо ж впродовж трьох місяців переговори не дадуть результату, то за цією ухвалою передбачається можливість звернення міської ради в суд з вимогою про примусове відчуження майна для суспільних потреб.
Окрім того, обранці виявили бажання поспілкуватися із власником цієї «будівлі-будки» й почути його версію про переговори. Вони дали доручення Г.Пайонкевич організувати з ним зустріч й проголосували за перенесення розгляду цього питання на наступне пленарне засідання.
«На превеликий жаль цієї розв’язки може й не бути. Юридичне управління запропонувало грамотний, мудрий варіант. Але ми вирішили втрачати час», – резюмував А.Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *