ОСТАННІ НОВИНИ

Маєтки Азарова, Литвина і Ющенка коштуватимуть 50 бюджетних мільйонів

|

Утримання резиденцій “Конча-Заспа” та “Пуща-Водиця”, де розташовані маєтки українських чиновників, обійдеться бюджету 2012 року в 50 мільйонів гривень. Таку відповідь “Українська правда” отримала на свій інформаційний запит з адміністрації президента.

“Відповідно до поданих Мінфіну пропозицій для формування розпису бюджету на 2012 рік будинку відпочинку “Конча-Заспа” передбачено видатки споживання у загальному обсязі 29 мільйонів 54 тисячі гривень (загальний фонд бюджету – 26,9 мільйони, спецфонд – 2,1 мільйони)”, – сказано в повідомленні.

“Комплексу відпочинку “Пуща-Водиця” передбачено видатки споживання у загальному обсязі 18,7 мільйонів гривень (14,9 – загальний фонд, 3,8 – спецфонд)”, – також ідеться у відповіді адміністрації президента.

Кошториси “Конча-Заспи” та “Пущі-Водиці” складаються в межах бюджетної програми Державного управління справами “Фінансова підтримка санаторно-курортних закладів”.

“За інформацією ДУС, під час складення пропозицій для формування розпису всі планові поточні видатки були зафіксовані на рівні 2011 року”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, в резиденції “Конча-Заспа” розташовано маєтки прем`єра Миколи Азарова, спікера парламенту Володимира Литвина, секретаря Радбезу Раїси Богатирьової, екс-президентів Ющенка, Кучми і Кравчука, міністрів та депутатів.

У резиденції “Пуща-Водиця” мають свої маєтки керівник Державного управління справами Андрій Кравець, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-спікер парламенту Іван Плющ тощо.

Водночас президент Віктор Янукович і прем`єр Микола Азаров неодноразово закликали співгромадян з розумінням поставитися до скорочення соціальних видатків через нестачу бюджетних коштів.

 

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *