ОСТАННІ НОВИНИ

Від Януковича вимагають забрати державну премію в “Доктора Пі”

|

На Президента Віктора Януковича подали до суду через «професора Пі». Позивач – юрист Клим Братківський вимагає скасувати указ про присвоєння державної премії Андрію Слюсарчуку та Олександру Червоному. Він вважає, що ці особи не мають жодних видатних заслуг і досягнень в галузі освіти України. Про це «Коментарям» повідомив сам юрист Клим Братківський.

Зокрема, він вимагає від Януковича скасувати указ про призначення державної премії в галузі освіти, від 30 вересня 2011 року. Причиною тому є низка публікацій у ЗМІ та журналістські розслідування щодо визнання Слючарчука шахраєм, який організовував різні вистави із запам´ятовування великих обсягів інформації та видавав себе за лікаря нейрохірурга.

Як відомо, 30 вересня 2011 року Президент Україні Віктор Янукович підписав указ «Про присудження Державних премій України в галузі освіти 2011 року». Відповідно до цього Указу професору кафедри «Інформаційні системи та мережі» Національного університету «Львівська політехніка», доктору медичних наук Андрію Слюсарчуку та молодшому науковому співробітнику Національного університету «Львівська політехніка» Олександру Червоному  присуджена Державна премія України в галузі освіти 2011 року у номінації «Наукові досягнення в галузі освіти» за цикл робіт «Комплекс освітніх інформаційних технологій подання, запам´ятовування та опрацювання надвеликих об´єктів інформації в процесі навчання». Розмір Державної премії в галузі освіти у 2011 році становив 150 тисяч гривень.

Як повідомляли «Коментарі», журналісти львівської газети «Експрес» провели журналістське розслідування, після якого проти Слюсарчука порушили справи за підробку дипломів та шахрайство. «Професора Пі» заарештували, з листопада він перебуває у львівському СІЗО. За словами Фаринника, у справі Слюсарчука потрібно вивчити і дати кваліфікацію по 14 епізодам (зокрема, перевірять, чи правда він незаконно лікував і проводив операції, від чого, можливо, постраждали люди). Також «доктор Пі» пройде психіатричну експертизу, її проведуть в умовах стаціонару.

Також нагадаємо, Галицький районний суд Львова подовжив термін перебування Слюсарчука у Львівському СІЗО до 14 березня. Розслідувати справу Слюсарчука будуть у Києві.

Фото: PHL

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *