ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє представників «Свободи» мають шанси перемогти на мажоритарних округах у Львові

|

 

«Свободівців» Юрія Михальчишина та Ірину Фаріон можна вважати лідерами за симпатіями львів’ян у двох мажоритарних округах, які будуть створені на парламентські вибори-2012. Загалом на цих виборах у Львові буде створено чотири округи. Ще в одному з них лідирує Богдан Дубневич, у четвертому за перемогу змагатимуться одразу шість претендентів, в котрих на сьогодні майже однакові рейтинги. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник Соціологічної групи «Рейтинг»  Олексій Антипович.

За його словами, на сьогодні в умовному окрузі №1 (Сихівський, частина Личаківського району) є відразу два лідери електоральних симпатій: представник Свободи Ю.Михальчишин (15%) та Батьківщини А.Шкіль (13%). «За Михальчишина, при рейтингу 15%, однозначно готові голосувати 8%, можуть розглянути можливість голосування за політика – 14%. Тобто разом він має шанси збільшити підтримку до 22%. За А.Шкіля, при рейтингу 13%,  однозначно готові голосувати 8%, можуть розглянути можливість голосування за політика – 19%. Тобто разом він має шанси збільшити підтримку до 27%. Відповідно потенційно Шкіль має шанси у підсумку випередити Михальчишина, якому наразі поступається в рейтингах», – зазначив О.Антипович.

В окрузі № 2 (Залізничний, частина Шевченківського району) наразі один лідер електоральних симпатій: представник Свободи І.Фаріон (21%).

Значно менше, наразі, готові підтримати В.Куйбіду (7%), Ю.Підлісного (6%), Р.Ілика (6%) та Я.Гінку (5%). За І.Фаріон, при рейтингу 21%, однозначно готові голосувати 12%, можуть розглянути можливість голосування за політика – 14%. Тобто разом вона має шанси збільшити підтримку до 26%.

В окрузі № 3 (Франківський та Галицький райони) наразі не має яскраво вираженого лідера. Тут можуть змагатися одразу шість ймовірних кандидатів, з відносно рівною підтримкою: С.Кубів (9%), П.Пилипенко (8%), С.Курпіль (7%), П.Писарчук (7%). Т.Стецьків (7%) та В.Пинзеник (6%).

Як наголосив О.Антипович, більшість з кандидатів мають практично рівні шанси на перемогу, відтак цей округ він «охрестив» «округом смерті».

За словами соціолога, в окрузі №4 (Пустомитівський район, частина Личаківського і Шевченківського районів) один яскраво виражений лідер та один яскраво виражений претендент. Йдеться про Богдана Дубневича, якого на сьогодні підтримують 21% виборців та Олексу Гудиму – 13%.

О.Антипович зазначив, що підписання на початку грудня Закону про вибори народних депутатів дало формальний старт виборчим кампаніям в мажоритарних округах, зокрема і у Львові. У зв’язку з цим протягом грудня проведено чотири «сигнальні» дослідження у чотирьох виборчих округах Львова, для того щоб зрозуміти, кого львів’яни пам’ятають з попередніх виборів, кому довіряють з нових політиків.

Соціологічне дослідження проводилося 10-25 грудня 2011 р.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова та Пустомитівського району  віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2400 респондентів, у т.ч. по 600 осіб у чотирьох умовних округах – округ№1 Сихівський, частина Личаківського району, округ №2 Залізничний, частина Шевченківського району, округ №3 Франківський та Галицький райони, округ №4 Пустомитівський район, частина Личаківського і шевченківського районів.

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Парламентські вибори мають відбутися наприкінці жовтня цього року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *