ОСТАННІ НОВИНИ

«Леви» в овертаймі вирвали перемогу в «Білого Барса»

|

Закинувши шайбу на передостанній хвилині овертайму, львівські «Леви» в домашньому поєдинку 30-го туру регулярної першості Професійної хокейної ліги України з мінімальним рахунком 3:2 вирвали перемогу у броварського «Білого Барса».

Перед грою уболівальники «Левів» були налаштовані оптимістично і сподівалися, що їхня команда нарешті перерве тривалу серію невдач. Зрештою, підопічні Дениса Булгакова перемогли, але зробити це виявилося архіскладно.

Перший період «Леви» провели в безперервних, але водночас безуспішних атаках. Вже вкотре далася взнаки хронічна хвороба – низька реалізація гольових моментів загалом та слабке використання чисельної переваги зокрема. Мали місце і зовсім необов’язкові видалення. Що ж до гостей, то «Білий Барс» зробив ставку на швидкі контратаки і  помилки в обороні господарів. У першій 20-хвилинці найбільш ефектним був  прекрасний прохід молодого нападника «червоно-чорних» Курського. Владислав красиво обіграв чотирьох опонентів, але пробити Котова не зміг. Кілька моментів мали і  гості, граючи в більшості. Але Донован був сама надійність. Як наслідок, нулі на табло після першого періоду.

Другу третину гри команди розпочали з гольової феєрії. На 24-ій хвилині Расторгуєв увійшов справа в зону броварчан і віддав передачу на Панченка, кидок якого Котов парирувати не зміг. Активні фанати господарів почали скандувати «Молодці! Молодці!» і «Леви» їх почули – менше, ніж за хвилину, рахунок став 2:0. Це вище згаданий  Курський замкнув на п’ятачку передачу Легачова з-за воріт. Зазначимо, що для Владислава це перша шайба у ПХЛ. Здавалося, у грі наступив переломний момент. Але упродовж наступних півтори хвилини вже гості двічі запалювали червоне світло за воротами Донована. Спочатку Бернацький чарівно кинув під поперечину воріт, а потім чисельну більшість використав Попов, зробивши рахунок рівним – 2:2. Решта часу другого періоду команди провели, як і першу 20-хвилинку: господарі мали відчутну територіальну перевагу, а гості сподівалися на контратаки, але закинути не вдалося нікому.

На початку третього періоду «Леви» самі створили собі проблеми. Кілька необов’язкових вилучень дозволили «Білому Барсу» захопити ініціативу. Але Донован та захисники діяли безпомилково. Під кінець періоду львів’яни намагалися вирвати перемогу в основний час, але досягти бажаного їм так і не вдалося.

Овертайм пройшов за помітної переваги «Левів». Вже на 1-ій доданій хвилині міг принести перемогу своїй команді Гнітько, але кинув не в порожній кут воріт «Білого Барса», а по центру і Котов ліквідував небезпеку. Проте в кінцівці овертайму капітан галичан виправився, закинувши переможну шайбу після передачі Пономарьова – 3:2.

«Леви» (Львів) – «Білий Барс» (Бровари) – 3:2 ОТ (0:0; 2:2; 0:0; 1:0). 12 січня. Новояворівськ. Льодова Арена. Початок 19:00. 420 глядачів

Шайби закинули: 1:0. Панченко (Расторгуєв, 23:44), 2:0. Курський (Легачов, Гнітько, 24:34), 2:1. Бернацький (Слюсар, Войцеховський, 25:01), 2:2. Попов (Слюсар, Войцеховський, 25:55 – у більшості), 3:2. Гнітько (Пономарьов, Хонін, 63:44)

Штраф: 14 – 12

Кидки: 47 (21+12+9+5) – 24 (8+4+11+1)

Вкидання: 48 (17+13+14+4) – 29 (6+10+9+4)

Кращі гравці: Курський – Котов

 

Прес-служба ХК «Леви».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *