Гроші на розвиток регіонів пускатимуть через новий держфонд

|

Верховна Рада створила державний фонд регіонального розвитку. За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №9363 (розроблений Кабінетом міністрів) проголосувало 263 депутати за мінімально необхідних 226

Парламент доповнив статтю 24 Бюджетного кодексу нормою про створення такого держфонду.

Відповідно до прийнятого закону, держфонд регіонального розвитку створюється у складі держбюджету, при цьому частка фонду становить не менше 2,5% від обсягу видатків загального фонду держбюджету за відповідний період.

Кошти держфонду направляються, зокрема, на реалізацію державних цільових програм і інвестпроектів у сфері регіонального розвитку, на реалізацію програм нормалізації депресивних територій, державних програм розвитку транскордонного співробітництва.

Розподіл коштів держфонду регіонального розвитку здійснюється в такому співвідношенні: 70% – між бюджетом Криму, обласними бюджетами і бюджетом Севастополя відповідно до чисельності проживаючого населення, а 30% – між відповідними місцевими бюджетами для реалізації пріоритетних інвестпроектів.

Порядок використання коштів держфонду регіонального розвитку, відповідно до прийнятого документа, затверджується Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович розраховував на початок роботи зазначеного держфонду з 2012 року.

«Українські новини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *