ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати забрали кошти з промоції міста й додали на депутатські повноваження

|

Депутатська комісія фінансів і планування бюджету Львівської міськради запропонувала свої зміни до міського бюджету на цей рік. Голова комісії Яромир Самагальський озвучив пропозиції, які згодом його колеги підтримали голосуванням.

Відтак запропоновано збільшити видатки: на фінансову підтримку спортивних споруд у сумі 400 тис. грн.; на виконання депутатських повноважень – 450 тис. грн.; на книговидання – 100 тис. грн.; на проведення загальноміських референдумів закласти суму в 500 тис. грн.

Натомість зменшити фінансування промоції міста на 600 тис грн., та на 300 тис грн. зменшити фінансування програми розвитку інвестиційної діяльності. «Ніхто не збирається скорочувати роботу над розвитком інвестиції, але ці суми закладені в інших стрічках», – зазначив Я.Самагальський. А щодо промоції міста, депутат наголосив, що у 2012 році у зв’язку із проведенням футбольного чемпіонату не доцільно закладати коштів на промоцію міста, оскільки саме Євро-2012 буде «прекрасною промоцією для Львова».

Окрім того, депутати підтримали пропозицію від Андрія Стецьківа, який запропонував за результатами виконання бюджету у першому кварталі, розглянути можливість збільшити видатки на 65,4 млн грн. на освіту та на 39,6 млн грн. на медицину.

Голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський також запропонував знайти додаткове фінансування для цих основних галузей.

Він запропонував зменшити фінансування департаментів «адміністрація міського голови» (понад 2 млн грн.), економічної політики (понад 2 млн грн), адміністративно-господарського управління (майже 3 млн грн), департаменту ЖКГ (понад 3 млн грн).

Зекономлені таким чином кошти мають піти на зарплати освітянам (6,803 млн. грн.) і працівникам сфери охорони здоров’я (6,055 млн. грн.).

Своєю чергою директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук зауважив, що виконавчий комітет взяв на себе зменшення витрат на держуправління на 12 млн грн., що може потягти скорочення близько двох сотень людей, якщо прийняти це додаткове «урізання» фінансування, то доведеться ще скоротити 160 осіб. Він наголосив, що таке велике скорочення не можна розглядати просто з пропозиції, поданої під час сесії з голосу.

Проте депутати не взяли до уваги ці зауваження й проголосували за пропозицію Кошулинського. Згодом вони прийняли й бюджет у цілому.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *