ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет Львова дедалі більше нагадує касу з видачі зарплат – Іщук

|

Щороку бюджет Львова дедалі більше перетворюється на касу з видачі зарплати. Про це сьогодні заявив директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук на сесії Львівської міськради під час представлення бюджету міста на 2012 рік.

За його словами, 82% надходжень до бюджету становить податок з фізичних осіб, інші надходження складають плата за оренду за землю, плата за оренду майнових комплексів та ряд дрібніших місцевих податків та зборів.

О.Іщук наголосив, якщо не буде перегляду бюджету, то за цифрами на сьогоднішній день, на фінансування галузей освіти та охорони здоров’я не вистачатиме 1,3 місячного зарплатного фонду, ще гірше з видатками  на фізкультуру і спорт. Тут, за словами О.Іщука, бракує 1,5 місячного фонду заробітної платні.

«Загалом бюджет збалансований, але, якщо зібрати всі запити та пропозиції, що були подані до проекту бюджету на 2012 рік, то Львову потрібно було б таких 2,2 бюджети», – заявив О. Іщук.

За словами голови комісії з питань бюджету ЛМР Яромира Самагальського, недофінансування освіти, охорони здоров’я, фізкультури і спорту сягає 106 млн грн. «Фактично на зарплати не буде вистачати на два місяці. А найбільший цинізм у цьому бюджеті, що нам запропонували Верховна Рада та Кабінет міністрів, це те, що «заклали» бюджет до виборів. Тому ми звертаємося  до Кабміну та Верховної Ради з вимогою переглянути бюджет, адже ні про розвиток, ні про стабілізацію не йдеться. Ми будемо принаймні намагатися втриматися на попередньому рівні», – наголосив Я.Самагальський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *