ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради подолали вето Садового по Львівському іподрому

|

Депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови щодо користування земельною ділянкою Львівським іподромом.

Відповідно до ухвали, ПАТ «Львівський іподром» мають передати земельну ділянку площею 70,47 га на вул. Стрийській, 133 на 10 років для обслуговування будівель та споруд іподрому за рахунок земель сільськогосподарського призначення.

За словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, передано землі площею 70,4728 га в оренду на 10 років. З них: 56,1036 га – землі сільськогосподарського призначення, 13,0234 га – землі житлової забудови, 1,3458 га – інші землі.

«Була порушена процедура оформлення права власності. Були розбіжності між висновками управління архітектури. Незважаючи на звернення ПАТ «Львівський іподром», частина земельної ділянки, а саме 13 гектарів, зазначена як землі житлової забудови. ПАТ «Львівський іподром», коли звертався до міської ради, просив закріпити земельну ділянку для обслуговування споруд. Земельний кодекс забороняє надавати таку функцію землям сільськогосподарського призначення, а іподром – це сільськогосподарське підприємство», – зазначила начальник юридичного управління.

Водночас, міський голова Львова Андрій Садовий, додав, що найкраще вирішення питання іподрому – прийняття його у комунальну власність.

«Вже піднімалось питання про передачу іподрому з державної форми власності у комунальну. Таку ухвалу ми прийняли. Ми мали багато дискусій, був саботаж щодо виконання указу Президента. Цей указ не був виконаний, іподром не перейшов у комунальну власність. Враховуючи необхідність збереження іподрому, прийняття у комунальну власність  – було б найкращим розв’язанням цієї ситуації. Ми як громада міста могли б захистити це підприємство. Кількість порушень при реалізації цієї ухвали є критичною. Ми не маємо юридичної відповіді, хто є акціонером, який хоче заволодіти 70-ма гектарами землі. Це питання правоохоронних органів та прокуратури. Наше завдання – щоб іподром був збережений і функціонував», – зазначив мер Андрій Садовий.

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *