ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові урочисто встановили Різдвяного дідуха

|

Cьогодні, на Святвечір, в центрі міста урочисто встановили Різдвяного дідуха заввишки шість метрів, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Участь у встановлені дідуха взяли дитячі колективи та громадські організації міста, представники місцевого самоврядування. Урочиста хода традиційно пройшла центральними вулицями міста (пл. Ринок – вул. П.Беринди – пр. Свободи – Оперний театр) за участю дітей, хору «Гомін», ансамблю «Галичина», зразкового дитячого ансамблю «Намисто», зразкового дитячого театру пісні «Джерельце». Очолював колону пастушок з різдвяною зіркою.  Дідуха встановили біля головної міської ялинки на пр Свободи.

«Саме нині, з першою вечірньою зіркою, ми заспіваємо «Слава во вишніх Богу!». «Вифлеєм» у перекладі означає «дім хліба». І ось ми стоїмо зараз, посеред нашого міста, перед лицем Бога, і приносимо йому дар – чистий сніп жита і пшениці. Це той небесний хліб, що стався чоловіком, щоб ми мали життя вічне. Нехай Бог вилиє свою ласку на наше місто, на нашу землю, на нашу Україну. Нехай Бог дасть у наше звичайне серце свою надзвичайну любов, щоб ми пам’ятали, що у його світі панує не сила, а сила любові, сила добра, сила милосердя», – зазначив капелан Львівської міської ради, отець Орест Фредина.

На Різдвяні свята у Львові заплановано низку заходів.  7 січня пройдуть фестиваль «Спалах Різдвяної звізди» в Музеї народної архітектури та побуту (вул. Чернеча гора, 1), V міське Свято Пампуха (просп. Свободи біля новорічної ялинки), ХІІІ Різдвяний фестиваль «Велика коляда» і храмі Пресвятої Євхаристії (пл. Музейна, 3), відкриття єдиного в Україні Ice-house (будиночку з льодовими скульптурами на Львівському Різдвяному ярмарку на пл. Ринок) – і це лише в перший день свята. Що кому вибирати – свято сімейного типу, міські гуляння, виставку льодових скульптур чи різдвяні колядки – вирішувати особисто.

8 січня Найзнаковішою в цьому випадку стане святкова хода звіздарів, які цього року були на відкритті ялинки у Ватикані, та вертепів, які братимуть участь у Фестивалі вертепів на сцені біля головної ялинки міста. До участі зголосилися аматорські, професійні, дитячі вертепи не лише зі Львова. Окрім того поруч і надалі відбуватиметься V міське Свято Пампуха, а в храмі Пресвятої Євхаристії колядуватимуть колективи зі всієї України.

Понеділок, 9 січня, продовжиться традиційними святкуваннями: останній день Фестивалю вертепів та V міського Свята Пампуха. В цей день можна буде дізнатися чи встановили рекорд Гінесса, склавши найбільше панно з пампушків з логотипом міста, та скільки вертепів загалом взяло участь у святкуваннях.

 

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *