ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині очікують погіршення погодних умов - МНС

|

У зв’язку із очікуваним у найближчі дні похолоданням та можливими опадами у вигляді снігу, Головне управління МНС України у Львівській області звертається до всіх мешканців Львівщини із закликом дотримуватися відповідних заходів безпеки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління.

Зважаючи на ймовірне погіршення метеоумов, Головне управління МНС України в Львівській області радить водіям транспортних засобів по можливості утримуватися від поїздок за умов засніженості доріг та ожеледі. Вже зараз необхідно подбати про заміну автомобільних шин з літніх на зимові, а власникам великогабаритних транспортних засобів подбати про обладнання автомобілів цепами проти ковзання. За умов обмеженої видимості рекомендуємо обирати помірну швидкість та користуватися освітлювальними приладами.

У наступні дні погодні умови можуть погіршитися, тому з метою забезпечення проїзду та можливої евакуації транспортних засобів, які можуть потрапити у снігові замети, до Сколівського району направлено спеціальну аварійно-рятувальну машину від 3-го спеціального регіонального центру швидкого реагування МНС України. Аби святкування для мешканців пройшли вдало, рятувальники здійснюють чергування в районі населеного пункту Тухолька.

 Необхідно наголосити і на основних правилах поведінки водіїв при виникненні дорожніх заторів. Ні в якому разі не можна займати зустрічну смугу руху – вона знадобиться для проїзду снігоочисної та рятувальної техніки. До того ж необхідно пам’ятати, що у разі об’їзду колон техніки, що стоїть у заторі, ви можете просто не розминутися із зустрічним транспортом, а це створить додаткові перешкоди. Будьте взаємовічливими на дорозі, за можливості поступайтеся дорогою один одному, надавайте необхідну допомогу іншим водіям.

І водіям, і пішоходам необхідно пам’ятати, що за умов засніженості доріг значно збільшується гальмівний шлях автомобілів. Тому пішоходам слід бути вкрай уважними при переході проїзної частини, переходити дорогу лише у спеціально відведених для цього місцях та не провокувати водіїв на здійснення екстреного гальмування.

Подбати про нормальні умови життєдіяльності під час зимових сюрпризів погоди необхідно і самому населенню, особливо в сільських населених пунктах. Необхідно вже зараз приготувати лопати для розчищення від снігу прилеглої до власних осель території та ділянок дороги. Ні в якому разі не можна допускати накопичення великих снігових мас на дахах будинків – під вагою снігу покрівля може зруйнуватися. Рятувальники рекомендують людям, що проживають у сільській місцевості, при погіршенні метеоумов утриматися від піших подорожей на далекі відстані та не допускати переохолодження організму.

Через налипання мокрого снігу може відбутися не тільки спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач і, як наслідок – знеструмлення населених пунктів. Налипання снігу та обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі рятувальники закликають ні за яких обставин не наближатися до обірваних ліній електропередач та не  торкатися до них.

На відкритому повітрі краще активно рухатися, ховатися від сильного вітру. Не вживати спиртне: при розширенні судин йде підвищена тепловіддача.

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *