ОСТАННІ НОВИНИ

МАФи, що торгуватимуть алкоголем, припинять існування – Садовий

|

З сьогоднішнього дня починають працювати комплексні комісії, у які входитимуть представники департаменту економіки  Львівської міськради та районних адміністрацій, котрі перевірятимуть чи не торгують МАФи алкогольними напоями. Про це сьогодні, 3 січня, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер розповів про покарання, які передбачені для МАФів, де буде виявлений алкоголь. «Перший крок – це складання протоколу, другий крок – штраф, третій – зміни в мережу і виключення даної малої архітектурної форми з мережі міста Львова. І тоді вона просто припинить своє існування. Всі повинні зрозуміти, що це є серйозно», – наголосив А.Садовий.

Натомість щодо часового обмеження продажу алкоголю у магазинах та супермаркетах, міський голова не настільки категоричний. «Найважливіше – це малі архітектурні форми, адже у них зафіксовано дуже багато випадків продажу алкогольних чи слабоалкогольних напоїв неповнолітнім. Інший крок, що стосується супермаркеті, є складніший до реалізації.  В ідеалі, щоб у всіх великих супермаркетах були окремі відділи, з окремим входом, де б продавали алкоголь. Але для цього тим підприємствам потрібно дати певний термін часу. Депутати цю пропозицію приймали з голосу. Я не думаю, що це технічно можливо зробити за цих декілька днів. Бо, якщо ми говоримо про продаж алкоголю в мафах, то зауважте, що два місяці тривали дискусії, громадські слухання. Люди знали, що це буде. Мали час, щоб підготуватися. Але цей варіант (із супермаркетами – ред..) також буде вирішено. У багатьох країнах це втілено. Діє обмеження часу продажу алкоголю і передбачено для цього виключно конкретні місця», – зазначив А.Садовий. 

Нагадаємо, з 1 січня цього року, відповідно до ухвали міської ради від 15.12.2011р. «По обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м.Львова», у кіосках заборонено продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої.

Відповідно до цієї ухвали, тимчасові споруди визнані непридатними для торгівлі  алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного). Також, цією ухвалою передбачено, що у магазинах та супермаркетах алкоголь можна продавати з 12:00 до 20:00 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *