ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з’явиться нова 1-гривнева монета, присвячена Євро

|

У березні 2012 року в обіг по Україні піде нова 1-гривнева монета, присвячена Євро-2012. Її тираж становитиме п’ять мільйонів штук. Про це стало відомо з офіційної презентації випущених Національним банком України пам’ятних монет Євро-2012, яка відбулася сьогодні у Києві за участі віце-прем’єра – міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова.
У ході заходу було презентовано 11 пам’ятних монет Євро-2012 – вісім присвячені українським приймаючим містам, дві загальні монети ЧЄ-2012, а також одна колекційна.
На кожне українське євромісто припадає по дві випущені монети. Одна з них – з нейзильберу, номіналом 5 гривень та тиражем 100 тисяч штук, інша – срібна, номіналом 10 гривень та тиражем 15 тисяч штук.
Щодо загальних монет, присвячених фінальній частині Євро-2012, то вони будуть номіналами 5 (нейзильбер) та 20 (срібло) гривень. Колекційна 500-гривнева монета Євро-2012 буде золотою. Її вага – 500 грам, тираж – 500 штук. За словами Бориса Колеснікова, цінність колекційної монети в тому, що на відміну від інших монет, її тираж не будуть збільшувати. Функціонер Євро також розповів, що і сам збирається собі придбати таку монету, оскільки це пам`ять про турнір, який відбувається вперше в Україні.

Інформаційний центр «Україна-2012»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *