ОСТАННІ НОВИНИ

Попри кризу 96% українців купуватимуть подарунки до свят

|

На цьогорічні новорічно-різдвяні свята купувати подарунки планують 96% українців. Кожен з них на подарунки в середньому витратить 686 грн. Таке дослідження провела компанія IMAS International за підтримки Erste Group.

Окрім того, дослідження показали, що 98% респондентів надають перевагу розрахункам готівкою, 11% платитимуть за подарунки дебетною картою і 7% – кредитною.

Взяти кредит готівкою для придбання новорічних подарунків планують 6% українців.

При цьому результати дослідження показують, що дещо більше про подарункове питання хвилюються жінки – 98% українок планують дарувати подарунки на свята, в той час як серед чоловіків цей показник становить 93% респондентів.

Переважна більшість опитуваних, а саме 96%, купуватимуть подарунки в магазинах і лише 4% скористаються  послугами Інтернет-магазинів. В той же час в Австрії дещо менша кількість респондентів надала перевагу покупкам в магазинах – 80% опитуваних, в Інтенет-магазинах замовлятимуть подарунки 18% австрійців. Цілком логічним є те, що більшими прихильниками онлайн-шопінгу виявилися представники молодого покоління України віком від 15 до 29 років – 9%, в той час як серед людей віком від 30 років і більше покупки в Інтернеті користуються меншою популярністю – 3%.

«Українці й надалі залишаються прихильниками розрахунків готівкою – лише кожен 6-ий респондент скористається платіжною чи кредитною карткою,» – розповідає автор дослідження й управляючий директор IMAS International Ангар Льохнер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *