ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажирські поїзди в України поділили на класи

|

Міністерство інфраструктури України впроваджує нову класифікацію пасажирських поїздів. Відповідний наказ від 01.12.2011 № 586 «Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України» підписав віце-прем`єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков. Нині документ вже зареєстровано Міністерством юстиції України, а набере чинності він з дня його офіційного опублікування. Про це повідомляє МІУ.
Відтак пасажирські поїзди матимуть таку класифікацію:
Інтерсіті+ (ІС+) – це денний швидкісний поїзд, що курсує у прямому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 90 км/год і більше при допустимій швидкості до 200 км/год, вагони з місцями для сидіння 1-го та 2-го класу.
Інтерсіті (ІС) – денний швидкісний поїзд, який курсує у прямому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 80 км/год і більше при допустимій швидкості до 160 км/год, вагони з місцями для сидіння 1-го та 2-го класу з можливим включенням вагонів 3-го класу.
Приміський поїзд (П) – поїзд, сформований з вагонів, призначених для перевезення пасажирів та ручної поклажі (багажу) у приміському сполученні.
Міський поїзд (М) – поїзд, сформований з вагонів, призначених для перевезення пасажирів та ручної поклажі (багажу) у міському сполученні з визначеною кількістю місць для сидіння.
23.12.11 15:51:18
Регіональний експрес (РЕ) – денний швидкісний поїзд, який курсує в прямому та місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 70 км/год і більше при допустимій швидкості до 140 км/год, вагони з місцями для сидіння 2-го та 3-го класу з можливим включенням вагонів 1-го класу.
Регіональний поїзд (P) – денний швидкий поїзд, який курсує в прямому та місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 50 км/год і більше при допустимій швидкості до 140 км/год, вагони з місцями для сидіння 2-го та 3-го класу.
Нічний експрес (НЕ) – нічний швидкісний поїзд, який курсує в прямому та місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 70 км/год і більше при допустимій швидкості до 200 км/год, вагони РІЦ, СВ та купейні.
23.12.11 15:51:34
Нічний швидкий (НШ) – нічний швидкий поїзд, який курсує у прямому та місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 50 км/год і більше при допустимій швидкості до 140 км/год, вагони СВ, купейні та плацкартні.
Нічний пасажирський (НП) – нічний поїзд, який курсує у прямому та місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість до 50 км/год при допустимій швидкості до 140 км/год, вагони купейні та плацкартні з можливим включенням вагонів СВ.
Кожен тип поїзда матиме індивідуальну емблему (символіку) та однотипне оформлення складу.
23.12.11 15:51:48
На вагони, які включені до складу поїзда, у визначених місцях буде нанесено піктограми для ідентифікації пасажирами типу поїзда, категорії вагона та послуг, які надаються. Піктограмами позначаються: місця для сидіння та клас вагона; спальні місця та категорія вагона; місця для пасажирів з дітьми; заборона паління; вагон-ресторан; вагон-бар; кондиціювання повітря; вагон з місцями для перевезення велосипедів; вагон з купе для перевезення пасажирів-інвалідів; вагон з наданням послуг WiFi-інтернету.
Також у змінах до Правил прописано обов’язки провідників/стюардів швидкісних пасажирських поїздів.

Фото PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *